Sosyal Medya

Güncel

'Ölenlerin çoğunun başında kurşun izi var'

Van Baro Başkanı Murat Timur, kentte bu sabah çıkan çıktığı açıklanan çatışmada ölenlerin çoğunun baş bölgesinde kurşun izi olduğunu söyledi.



Ölenlerin kimlik tespitine katılan Timur BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "12 kiÅŸinin dokuzunun kimlik tespitini emniyet yapmış. 3 kiÅŸinin isimleri tespit edilmemiÅŸ. Kimlik tespiti yapılırken çoÄŸunda kafasına isabet eden kurÅŸun gördük" dedi.

Murat Timur, soruşturmayı yürüten savcının hastanede kendilerine, bir çatışma yaşandığını ifade ettiğini belirtti.

Timur, "Burada 12 kişinin de örgüt üyesi olduğu, 12'sinin de silahlı olduğu yönünde beyanda bulundu. Bu beyan ne kadar doğru veya yanlış bilgi sahibi değiliz" diye konuştu.

HDP milletvekili: Ä°nfaz kuÅŸkumuz var

BBC Türkçe'ye konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe de infaz kuşkularının olduğunu, olayın netleşmesi için kimlik tespitinin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Ölen 12 kişinin yaşlarının 17 ile 20 arasında değiştiğini kaydeden Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü soru geliyor aklımıza. Bu nedenle otopsiye girmek istedik."

Olayın sabah saatlerinde Van-Edremit karayolu üzerindeki bir parkın karşısındaki bir evde meydana geldiği anlaşılıyor.

Ajanslar, söz konusu eve PKK'lıların girdiklerinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendiğini, çıkan çatışmada 13 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Yetkililer, ölenlerin birinin polis olduğunu açıklamıştı.

Van Valiliği, diğer 12 kişinin ise PKK'lı olduklarını duyurmuştu.

Öte yandan imc televizyonu, Van'da olay yerine giden muhabiri Bekir Güneş ve kameraman Mehmet Dursun'un gözaltına alındığını duyurdu.

Sur'da bir polis ve bir asker hayatını kaybetti

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren operasyonlar sırasında çıkan çatışmada bir polis ile bir uzman çavuş hayatını kaybetti.

Image copyrightDHA

Doğan Haber Ajansı, çatışma ve PKK'lıların el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 14 güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Hazreti Hüseyin Camii'nde 3 erkek cesedi bulundu.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı ise daha önce dün Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleriyle Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonlarda 20 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, süren operasyonlarda öldürülen toplam PKK'lı sayısının Cizre’de 252, Silopi’de 122, Sur’da da 74 olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.