Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalifler: Esad'a baskı yapılmalı

Suriyeli muhalif gruplardan İslam Ordusu, Cenevre'deki barış görüşmelerinden sonuç alınabilmesi için Esad rejimine baskı yapılması gerektiğini söyledi, muhalifleri destekleyen ülkelerden füze yardımı istedi.



Suriyeli muhalif grup Ä°slam Ordusu (CeyÅŸ'ül Ä°slam) yaptığı açıklamada, insanlar açlık ve bombardıman yüzünden ölürken siyasi bir çözümün kabul edilemeyeceÄŸini ifade etti ve Åžam’ı bir anlaÅŸmaya zorlamanın en iyi yolunun, isyancılara uçaksavar füzeleri verilmesi olduÄŸunu belirtti. ,

MUHALİFLER CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDEN ENDİŞELİ

Örgüt, bu açıklamasıyla 25 Ocak’ta Cenevre’de barış görüşmelerini baÅŸlatmak üzere AB öncülüğündeki diplomatik giriÅŸime dair muhalefetin duyduÄŸu endiÅŸenin altını çiziyor. Muhalefet müzakerelerden önce ateÅŸkes yapılmasının yanı sıra gözaltındakilerin serbest bırakılması ve kuÅŸatma altındaki bölgelere uygulanan ambargoların kaldırılması gibi iyi niyet adımları görmek istiyor. 

DAEÅž'Ä°N ELÄ°NE GEÇER KORKUSU 

ABD ve Suudi Arabistan dâhil olmak üzere yabancı hükûmetler, isyancılara askerî destek saÄŸlasalar da DAEÅž gibi Ã¶rgütlerin eline geçer korkusuyla isyancıların füze taleplerine direniyorlar.

Suriye hükûmeti, BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmelerine katılmaya hazır olduÄŸunu ifade etti fakat müzakerelerde yer alacak Suriyeli muhaliflerin isimlerini görmeleri gerektiÄŸini de vurguladı.

SÄ°YASÄ° BAÅžARI, ESED'E BASKI Ä°LE OLUR 

Ä°slam Ordusu, siyasi sürecin baÅŸarısının “ölümlerin durdurulması için uluslararası toplumun suçlu rejime yapacağı baskının ciddiyetine baÄŸlı olduÄŸunu” ifade etti.

Muhalefet yetkilileri hükûmet tarafından iyi niyet adımları atılması gerektiğini öne sürerek görüşmelerin belirlenen program dâhilinde devam etmesine dair hâlihazırda duydukları kuşkuları dile getirdiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.