Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin gönderdiği füze başka ülkede ortaya çıktı

ABD'nin Avrupa'ya gönderdiği füzenin Küba'da ortaya çıktığı bildirildi...



Sputnik'in Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı habere göre, 2014 yılında gerçekleÅŸen olayda, füzeyi üreten ÅŸirket NATO tatbikatında kullanılmak üzere gerekli izinlerin ardından kargoyu Ä°spanya'ya gönderdi.

Aktif olmayan ve sadece eÄŸitim amaçlı kullanılabilen Hellfire eÄŸitim füzesi, tatbikatın ardından tekrar paketlenerek ABD'ye gönderilmek üzere yola çıktı. Ancak Frankfurt'tan Florida'ya gönderilmesi planlanan füze önce Paris'e oradan da Havana'ya ulaÅŸtı. 

Kargo şirketi ise yanlışlık yaptıklarını savunarak ABD'yi konuya ilişkin bilgilendirdi.

AMBARGO YÃœZÃœNDEN GERÄ° ALAMADI

ABD'nin yıllardır ambargo uyguladığı Küba'dan füzeyi geri alabilmek için 2014 yılından bu yana çalışma yaptığı öğrenildi.

Hellfire füzelerinin önce anti-tank amaçlı üretildiÄŸi daha sonra da modernize edilerek havadan karaya kullanılabildiÄŸi, genellikle de helikopterlerden atıldığı belirtildi. 

Eğitim füzesinin aktif olmadığı ancak içindeki teknolojinin "ABD'nin müttefiki olmayan ülkelerin eline geçmesinin riskli" olabileceği kaydedildi.

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, füzenin yanlışlıkla mı yoksa bilinçli olarak mı Küba'ya gönderildiğinin tespiti için soruşturma açıldığı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.