Sosyal Medya

Güncel

Sur ve Cizre'de 18 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay, dün Sur ve Cizre'de toplam 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Genelkurmay BaÅŸkanlığından, terörle mücadele kapsamında, dün Diyarbakır Sur'da 2, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 PKK'lının etkisiz hale getirildiÄŸi, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam PKK'lı sayısının da 307 olduÄŸu bildirildi.

Genelkurmay BaÅŸkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" baÅŸlığı altında yer alan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün 2 PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Bir barikatın kaldırıldığı operasyonda el yapımı patlayıcı da imha edildi. Bu bölgedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 70 olduÄŸu ifade edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonlar kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı ise 237 oldu. Bölgede, 6 el yapımı patlayıcının imha edildiÄŸi operasyonda, 10 barikat da kaldırıldı.

3 KİŞİ YAKALANDI

AÄŸrı'nın Tutak ilçesinde PKK'ya yardım ve yataklık yapan 3 kiÅŸi gözaltına alındı. Bu kiÅŸilere ait adreslerde yapılan aramalarda, bir kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 2 ÅŸarjör, 60 adet 7.62 milimetre çapında fiÅŸek, bir av tüfeÄŸi ve örgütsel yayın ele geçirildi.

Ayrıca, Kilis Elbeyli'de de Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçtiÄŸi tespit edilen ve IŞİD mensubu olduÄŸu deÄŸerlendirilen, 1 kiÅŸi yakalandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.