Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da domuz gribinden ilk ölüm!

Domuz gribi şüphesiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti.



Solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateÅŸ ÅŸikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar eÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne baÅŸvuran 3 kiÅŸi de domuz gribi belirtileri tespit edildi. YoÄŸun bakım ünitesine alınan hastalardan ikisinin durumunun ağır olduÄŸu öğrenildi.

3 KİŞİ BAŞVURDU

46 yaşındaki Remziye T. adlı kadın 6 Ocak akÅŸamı yüksek ateÅŸ ve nefes darlığı ÅŸikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Servisi'ne baÅŸvurdu. 39.1 derece ateÅŸle hastaneye gelen Remziye T.'de ilk belirlemelere göre domuz gribi belirtilerine rastlandı. Durumu ağır olan Remziye T'nin tahlilleri Ankara'ya gönderildi. Remziye T. yoÄŸun bakım ünitesine alındı. Remziye T.'nin ardından 87 yaşındaki Mustafa C.A. da aynı ÅŸikayetle hastaneye baÅŸvurdu. Domuz gribi belirtileri görülen Mustafa C.A. da yoÄŸun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aynı belirtilerle hastaneye gelen 44 yaşındaki Volkan B. de yoÄŸun bakımında yer olmadığı için baÅŸka hastaneye sevk edildi.

HASTANEDE ALARM

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başvuran ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3'e yükselmesiyle birlikte hastanede alarm verildi.Hastanenin Acil Servis binasındaki "Kırmızı Alan" içindeki ve çevresindeki görevliler ile hasta yakınları maske takarak dolaşmaya başladı. Başka hastanelere sevk edilen hastaların ve çalışanların da maske takarak görev yaptıkları görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.