Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu: Kaosa izin vermeyeceÄŸiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'ya karşı yürütülen mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu ayrıca AK Parti'nin vekil çıkaramadığı 3 ile vekil atadıklarını belirtti.



Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti 24. İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Allah'ın izniyle hiçbir güç bizi millete hizmet yolundan alıkoyamayacaktır.

7 Haziran seçimlerinin ardından CHP ve MHP elini taşın altına sokmadı, biz üzerimize düşen görevi yaptık. 7 Haziran-1 Kasım arasının nasıl kritik bir dönem olduğunu içinde yaşayanlar bilir. Ve o dönemi geçtik, 1 Kasım seçimlerine öyle ulaştık. Hem hükümetimiz, hem partimiz örnek bir asil duruş gösterdi.

Milletimizi hedef alan operasyonlara izin vermedik. Terör örgütleri harekete geçti, Türkiye dört bir yoldan sıkıştırılmaya çalışıldı. Türkiye'nin kaosa sürüklenmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.

"Vekil çıkaramadığımız üç ile vekil atadık"

Türkiye'de sadece 3 ilden milletvekili çıkaramadık. Aldığımız kararla, Tunceli, Şırnak ve Hakkari'ye büyük şehirlerimizden ikişer vekil tayin ettik. Bu arkadaşların isimlerini duyuracağız. Vakitlerini, günlerini orada Hakkari'de, Şırnak'ta geçirecekler. Bu arkadaşlarımız bundan sonra tireli anılacak. Diyelim 'İstanbul-Hakkari' milletvekili. Tabi lafın gelişi söyledim, İstanbullu vekillerimiz seviniyorlardır, piyango bize çıktı diye. Eminim İstanbullu milletvekilleri sıraya girecekler.

AK Parti olarak başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğunu seçim beyannamemizde dile getirdik.

Başika Kampı'na saldırı girişimi

Askerlerimiz için bütün gerekli tedbirleri aldık. Dün de, saldırı girişimine mukabele edilmiştir. Askerlerimizin orada çok açık bir görev tanımı vardır. Teröre karşı mücadelede hiçbir zaman taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılıyız. Irak Başbakanı'na da bunu ifade ettim. Orada bulunmamızın yegane sebebi, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması, Irak'ın toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır.

Bölgenin barışa ihtiyacı var. Herkesi Suriye konusunda insani çizgiye davet ediyoruz. Orası gövde gösterisi yapılacak yer değil, Suriye'de insanlığın ölmesini seyretmeyin.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.