Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Başika Kampı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan Başika Kampı'na yapılan saldırı hakkında konuştu.



Hz Ali Camii'nden çıkarken Başika kampına yapılan IŞİD saldırısı ile ilgili soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Türk askerlerinden yaralanan olmadığını belirten ErdoÄŸan “Bu, BaÅŸika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduÄŸunu ortaya koyuyor”dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Başika'ya saldırı hareketi yapanların IŞİD mensubu olduğu söyleniyor. Sanırım 18'i etkisiz hale getirildi. Herhangi bir yaralanma arkadaşlarımızda söz konusu değil. Başika Kampı'yla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Şuanda silahlı kuvvetlerimizin o üste bulunması ve oradaki subayların bu tarz durumlrada heran her şeye hazır olduğu ortada.

"BM GÃœVENLÄ°K KONSEYÄ°'NE MÃœRACAAT EDENLER ORTADA"

Yeniden Başika'ya asker gönderilmesiyle ilgili bir soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2014 sonunda Ibadi'nin Türkiye ziyaretinde de bunu konuştuk. Rusya ile Türkiye arasında sıkıntı başlayınca, Rusya-İran-Irak-Suriye dörtlüsü olarak Bağdat'ta ofis oluşturunca olumsuz şeyler başladı. BM Güvenlik Konseyi'ne müracaat edenler ortada. Türkiye'nin yaptığı tüm işler uluslararası hukuk çerçevesinde" dedi.

DÃœNYA ALDATILMAK Ä°STENÄ°YOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası hukuka göre hareket ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ä°ÅŸte Suriye'de Rusya'nın yaptıkları. Rusya ne diyor? 'Biz Suriye hükümeti çağırdığı için oradayız' diyor. Åžu anda Suriye'deki hükümet meÅŸru bir hükümet deÄŸil ki... 'Efendim BirleÅŸmiÅŸ Milletler öyle kabul ediyor'. Öyle kabul edebilir. Ama siz her çaÄŸrıldığınız yere gitmek zorunda deÄŸilsiniz. Yani Gürcistan'a niye girdiniz zamanında. ÇaÄŸrıldığınız için mi girdiniz? Ne iÅŸiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çaÄŸrıldığınız için mi girdiniz? Niçin girdiniz Ukrayna'ya? Ä°nsana sorarlar bunu deÄŸil mi? Åžimdi aynı durum bakıyorsunuz Suriye'de oluyor. Suriye'de diyorlar ki, 'Biz DAEÅž'e karşı orada mücadele veriyoruz'. Hayır. Rusya ÅŸu anda DAEÅž'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte ÅŸu anda oradaki Türkmen soydaÅŸlarımıza yoÄŸun bir ÅŸekilde Türkmen daÄŸlarında... Dün ben Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Liderlerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça anlatıyorlar. 'YoÄŸun bir ÅŸekilde ÅŸu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iÅŸ ÅŸu anda bu. Maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor. Ama tabi dünya da bunu pek ÅŸu anda kabullenmek istemiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.