Sosyal Medya

Dünya

ABD'den kritik İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmayla ilgili açıklama yaptı...



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Ä°ran ile varılan nükleer anlaÅŸmanın uygulanmasına sayılı günler kaldığı yönünde mesaj verdi.
 
Ajanslarda yer alan habere göre; DışiÅŸleri Bakanlığı'nda gazetecilere geçen yıl yürüttükleri diplomatik giriÅŸimlerle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan Kerry, Ä°ran ile 5+1 ülkeleri arasında temmuz ayında varılan anlaÅŸmaya deÄŸinerek, "Her ÅŸey iyi giderse anlaÅŸmanın uygulamaya girmesine günler kaldığını" ifade etti.

Nükleer anlaÅŸma ve Suudi Arabistan ile Ä°ran arasındaki gerginlik hakkında bu sabah Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yaptığını bildiren Kerry, "Sayın Bakan anlaÅŸmanın uygulamaya geçmesi konusundaki yükümlülüklerini mümkün olduÄŸunca hızlı yerine getirmeye niyetli olduklarını bana kesin ÅŸekilde ifade etti. Åžu anda uygulama gününe doÄŸru ilerleyeceÄŸimizden emin olmak üzere birbirimize taahhüt vermiÅŸ durumdayız. Tam bir tarih vermeden, yakında olacağını düşünüyorum diyebilirim" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Kerry, Suriye konusunda ise diplomatik çabaların önemine işaret etti ve Suriye hükümeti ile muhalefet arasında 25 Ocak'ta Cenevre'de görüşmelerin başlayacağını hatırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.