Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan tarafını seçti

Pakistan Başbakanı Şerif, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını bildirdi.



AA'nın haberine göre: Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Åžerif, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını bildirdi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Şerif'in resmi temaslarda bulunmak üzere İslamabad'da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki yakın ilişkiye vurgu yaptığı bildirildi.

Açıklamada, Åžerif'in, Pakistan halkının Suudi Arabistan'a derin saygı duyduÄŸu ve Suudi Arabistan halkıyla her zaman omuz omuza duracaklarını vurguladığı, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸine yönelik herhangi bir tehdide karşı olacaklarını söylediÄŸi kaydedildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısında bulunulduğuna değinilen açıklamada, Cübeyr'in, Pakistan Başbakanı Şerif'i, Suudi Arabistan'ın İran ile gerilen ilişkileri konusunda bilgilendirdiği ifade edildi. Açıklamada Şerif'in ise farklılıkların barışçıl yollarla çözülmesi çağrısında bulunarak, bu zorlu zamanda Müslüman birliğinin menfaati doğrultusunda hareket edilmesi çağrısında bulunduğu bildirildi.

Cübeyr'in, Åžerif'i, Suudi Arabistan önderliÄŸinde geçen yıl aralık ayında 'teröre karşı kurulan koalisyon' konusunda da bilgilendirdiÄŸi belirtilen açıklamada, Åžerif'in ise Suudi Arabistan'ın söz konusu inisiyatifini memnuniyetle karşıladıklarını ve ülkesinin 'terörizme karşı mücadele'de her türlü uluslararası giriÅŸimi destekleyeceÄŸini söylediÄŸi kaydedildi.

Pakistan tarafından daha önce yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmesi kınanmış, başka devletlerin iç işlerine karışmama prensibine ve uluslararası normlara saygı duyulması gerektiği belirtilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.