Sosyal Medya

Güncel

Şehit babası: Burada daha kötü evler var

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yardım edeceğini söylediği şehit babası, köyde daha kötü evler olduğunu söyleyerek onlara da yardım istedi.



Diyarbakır'ın merkez Sur Ä°lçesi'ndeki operasyonda ÅŸehit düşen 26 yaşındaki Uzman ÇavuÅŸ Nuh Özdemir’in Ordu’nun AkkuÅŸ Ä°lçesi Salman Mahallesi’ndeki babasının evinin yeniden yapılması için Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından çalışmalar baÅŸlatılırken aileye de Türkiye’nin her yerinden yardım seferberliÄŸi baÅŸladı. Åžehidin babası Mehmet Özdemir, ihtiyacı fazlası gönderilen yardımları köyde kendisinden daha maÄŸdur olan vatandaÅŸlara vereceÄŸini, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun da kendisini telefonla aradığını söyledi.

"SANA YARDIM EDECEĞİM"

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’na duyarlılığından dolayı teÅŸekkür eden Mehmet Özdemir"BaÅŸbakanımız aradı, 'Ev için gerekli talimatı vereceÄŸim. Size yardımcı olacağım, gereken yerlere talimat vereceÄŸim, gereken yapılacak sen üzülme' dedi. Dün cenazede durumun iyi olmadığı için BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile telefonda daha fazla konuÅŸamadım. OÄŸlumla ilgili detaylara giremedik, durumumun iyi olmadığını söyledim, "Tamam kardeÅŸim’ dedi. Telefonu kapattık" diye konuÅŸtu."

"BURADA SOKAKTA GEZEN KEDİNİN İÇİNDE DURAMAYACAĞI EVLER VAR"

Mehmet Özdemir, eÅŸi 60 yaşındaki Esme, küçük oÄŸlu 23 yaşındaki Erol Özdemir ile birlikte Salman Mahallesi'ndeki evde kaldıklarını, ağır kış ÅŸartlarını 1.5 ay Samsun’da kızı ve büyük oÄŸullarının yanında geçirdiÄŸini de anlattı. Özdemir, Samsun’da 90 metrekarelik apartman bodrum katında bir dairesinin, tapusunun kendisine ait olduÄŸunu, ancak bu evde boÅŸanmış olan kızının 2 çocuÄŸuyla kaldığını da söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: "Samsun’da apartman bodrum katında 90 metrekare evin tapusu bana ait, eÅŸinden ayrılma kızım 2 çocuÄŸuyla orada kalıyor. Evin tapusu bende ama kızım maÄŸdur durumda. 2.5 yıldır orada, evi ona verdim. Yaklaşık 9 yıl önce almıştım o evi. Samsun’da 2 oÄŸlum, 1 kızım daha var. Çok ağır kış ÅŸartlarında onlara gidip duruyoruz. Burada küçük oÄŸlum var, sözleÅŸmeli öğretmen köyde. Burada sokakta gezen kedinin içinde duramayacağı evler var. Kediyi eve koyduÄŸunuzda 10 dakika duramayacak evler var. Bana yapılan yardım gibi kendi mahallemdeki maÄŸdurlara da yardım edilsin."

"BURADAKÄ°LERE DE YARDIM YAPILSIN"

Devlet ve hayırseverlerin köylerindeki maÄŸdur ailelerede yardım yapmasını isteyen ÅŸehit babası Özdemir, "Belediyelerden yardım geldi, bazı yardımlar gönderdiler. Burada benden çok maÄŸdurlar da var, bana yapılan yardımlar gibi buradakilere de yapılsın, benden çok daha kötü durumda olanlar var. Ä°htiyacım fazlası gönderilen yardımları burada o maÄŸdur ailelere vereceÄŸim" dedi.

YARDIM GÖNDERİLDİ, EVİNİN YOLU DA ONARILIYOR

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun talimatı üzerine bugün Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri de ÅŸehidin baba evinin yolunu iÅŸ makineleriyle onarmaya baÅŸlayarak, evinin önüne çakıl döktü. Ekipler aileye gıda, yakacak kömür ve odun da gönderdi. Åžehidin erkek kardeÅŸi 23 yaşındaki Erol Özdemir’in aynı köyde Kargı Ferhat Akbulat Ä°lkokulu’nda ücretli Ä°ngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı da belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.