Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suud Veliahtı: Selefiliği desteklemeye devam edeceğiz

Suudi Arabistan veliaht prensii Nayif, takip ettikleri Selefiliği desteklemeye ve doğru olarak tanıtılması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi



Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Naif, Ä°slam ile ilgili şüphe doÄŸurmak için terör ve bölücülük yapanları kınayarak, SelefiliÄŸi takip etmeye ve yaymaya devam edeceklerini söyledi.

Prens Naif, 'Åžeriat Yaklaşımı ve Ulusal Talep: Selefilik' sempozyumunun açılışında, dünyada son dönemde geliÅŸen terör olaylarına deÄŸindi. Ä°mam Muhammed bin Suud Ä°slam Ãœniversitesi tarafından düzenlenen sempozyumda konuÅŸan Prens Naif, Ä°slam ile ilgili şüphe meydana getirmek için terör ve bölücülük yapanları kınadı, Selefi ideolojisini takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

arabnews'te yer alan haberde, veliaht prens, "Biz Selefilik üzerinde karalama kampanyası başlatanlara karşı bir olarak durmak zorundayız" dedi.

Üniversite rektörü Süleyman Abalkhail ise açılışa geldiği için Prens Naif'e teşekkür ederken, "Krallık ılımlı Selefiliğe dayalı" diye konuştu ve Suudi hükümetin bütün işlerinde ve ilişkilerinde İslam öğretilerini takip ettiğini iddia etti.

Abalkhail, "Bu seminerler Selefi hareket üzerine yanlış doktrinlerin aydınlatılması hedeflerine yönelik olarak yapılıyor. Suud hükümetin yasal düzenlemelerinin köklerini ve haklı ilkelerine açıklık getirmeyi hedefliyor. Son olarak da gayrimüslimlere karşı Ä°slam'ın yaklaşımı hakkında net ir fikir vermeyi amaçlıyor" dedi.

Ãœniversitede, 2.3 milyar Suudi Arabistan riyali ile desteklenen ve SelefiliÄŸin öğretilmesin amaçlayan eÄŸitim projesinde, dünyanın dört bir yanından 100'den fazla din adamı ve ilahiyatçı yer alacak. Projede yedi temel konuda 120 araÅŸtırma yapılacak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.