Sosyal Medya

Güncel

KurtulmuÅŸ'tan HDP'ye demokrasi tavsiyesi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, PKK'lıların hendek ve barikat zulmüne tepki gösterirken, HDP'ye de yol yakınken demokratik dile dönmesini tavsiye etti.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları şöyle:
 
"Hendekler kazarak, hendeklerin içerisine bombaları koyarak, bubi tuzaklarıyla, uzaktan kanaslarla insanları, güvenlik kuvvetlerini vurarak hiç kimse, hiçbir hedefe varamaz. Dolayısıyla öncelikli olarak bunun bilinmesi lazım. Terör örgütünün bu yaptıklarıyla, Türkiye'de kendi hedeflerine, bu hedefleri her neyse ulaşması asla mümkün değil.
HDP'nin halen yol yakınken bu demokratik dile dönmesini, bir kere daha tavsiye ederim. Bu sadece Türkiye'nin selameti bakımından değil, gerçekten HDP'nin bundan sonraki siyasetindeki başarısı bakımından da önemli bir noktadır."
 
Araçlarla, belediyenin imkanlarıyla, belediye müteahhitlerinin imkanlarıyla bazı yerlere bombalar taşınmış, bubi tuzakları taşınmış, kum torbaları taşınmış vesaire. Yani fiilen güvenlik kuvvetlerine karşı silahla mücadele eden terör unsurlarına destek olunmuş. Bu başka bir şey. Bunun siyasetle hiçbir ilgisi yok. Dolayısıyla bunlar tespit edilip, siyasetle hiçbir ilgisi olmayan, doğrudan doğruya bir başkaldırı denemesini, fiilen silahlı bir şekilde destekleyen, ona yardım eden unsurlar varsa bunlarla ilgili gerekli adımlar atılır.
Bu siyasi kimliğin (HDP) yapması gereken gerçekten normal bir usul ve üslupla demokratik süreçlerin içerisine katılacak zemini hazırlamaktır. Eğer bu zeminin hazır olduğunu görürsek tabii ki bu süreçlerin içerisinde HDP de var olur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.