Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taliban'dan Afganistan için stratejik hamle...

Afganistan'da çoğunluğu Peştunlardan oluşan ve emir komuta kademesinde Peştunlar'ın hakimiyeti bulunan Taliban, aldığı yeni kararlarla Yüksek Konseyine Tacik, Özbek ve Türkmen aşiretlerden yönetici atadı



Afganistan Taliban'ından startejik hamle, yönetim konseyine Tacik, Özbek ve Türkmen yönetici atandı.

KurulduÄŸundan beri PeÅŸtun kökenli yöneticilere sahip Afgan Talibanın yönetim konseyine ilk defa farklı etniklerden yönetici atandı. Bu sayede Taliban bu etnik grupların da desteÄŸini almayı hedefliyor. 

Quetta Åžura olarak bilinen Taliban Liderlik Konseyi'nde ÅŸimdiye kadar sadece PeÅŸtunlar bulunuyordu. Quetta Åžura'dan Maulvi (Mevlevi) Abdul Rahman konsey içinde, Özbek ve Åžeyh Åžerif, Tacik olduÄŸunu söylerken, "Ä°lk kez PeÅŸtun olmayan birilerine konseyde yer verildi" dedi.

Ãœst düzey bir Taliban yetkilisi ise gerekçe olarak, Quetta Åžura üyesi iki kiÅŸinin lider olarak Molla Ahtar Muhammed Mansur'a biat etmeyi reddettikleri için gruptan ihraç edildiÄŸini söylemekle yetindi.

El Kaide'nin de 'biatlıyız' dediÄŸi Taliban, son dönemde yaptığı saldırılarla, Afganistan'ın üçte birine hakim olmuÅŸ durumda...

dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.