Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de sınavlara Ramazan düzenlemesi

İngiltere sınav kurulu, gelecek 3 yılda orta öğretim sınav döneminin Ramazan ayı ile çakışması nedeniyle Müslüman öğrencilerin mağdur olmaması için yeni düzenlemeye gitti.



 Ä°ngiltere, Galler ve Kuzey Ä°rlanda'daki sınav kurullarını temsil eden Nitelikler Ortak Kurulu'ndan (JCQ) yapılan açıklamada, 14-18 yaÅŸ grubundaki öğrencilerin girdiÄŸi, ortaöğretim genel sertifikası (GCSE) ve ileri düzey eÄŸitim sertifikası (A-level) sınavlarının, önümüzdeki dönemde Ramazan ayıyla çakışmasının ülkedeki Müslüman gruplarla birlikte ele alındığı kaydedildi.

Oruç tutacak Müslüman öğrenciler gibi, çeÅŸitli grupların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, GCSE matematik ve Ä°ngilizce gibi popüler ve kilit derslerin sınavlarının Razaman öncesine alınacağını ancak diÄŸer bazı sınavların Ramazan'da yapılmaya devam edileceÄŸini duyuran JCQ, "Mümkün olduÄŸu sürece, birçok GCSE ve A-level derslerinin sınavları, Razaman ayı baÅŸlamadan düzenlenecek. DiÄŸer sınavların ise sabah saatlerinde mi yoksa akÅŸam üzeri mi düzenleneceÄŸi konusu da deÄŸerlendiriliyor" bilgisini paylaÅŸtı.

AA

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.