Sosyal Medya

Güncel

Twitter Türkiye'ye dava açtı

Twitter, Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'nun, 'terör propagandası yapan bazı hesapları kaldırmadığı' gerekçesiyle verdiği 150 bin liralık para cezasını mahkemeye taşıdı.



Reuters'ın haberine göre, Türkiye'nin talep ettiÄŸi 150 bin TL'yi ödemeyen Twitter ÅŸirketi, Türkiye'ye karşı dava açtı.  Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸi Kurumu (BTK)  'terör propagandası yapan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden' içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Aralık ayında Twitter'a 150 bin lira para cezası verniÅŸti.  

Twitter'ın BTK’nın kestiÄŸi 150 bin TL’lik cezanın ödenmemesi üzerine UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım  “Yasalar çerçevesinde iÅŸ yapmalarını saÄŸlamak ana gayemiz" demiÅŸti. 

"Yeni bir yasa getirdik uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter’a 150 bin liralık ceza kesildi" bilgisini veren UlaÅŸtırma Bakanı "Amerika’daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu. Bundan sonraki geliÅŸmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu deÄŸil, burda ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iÅŸ yapmak zorundadır“ ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.