Sosyal Medya

Güncel

Ambulanslara saldırıların nedeni ortaya çıktı!

Teröristler, sahte ihbarla çağırdıkları ambulansları yağmalayıp, polikliniğe çevirdikleri evlerde teröristleri tedavi ediyor



Teröristlerin ÅŸeytani planı güvenlik güçlerinin Cizre'deki operasyonları sırasında ortaya çıkarıldı. Bir evde arama yapan güvenlik güçleri, evin adeta hastaneye dönüştürüldüğünü tespit etti. Teröristlerin polikliniÄŸe çevirdiÄŸi evlere, gerekli saÄŸlık malzemelerini ise sahte ihbarla çağırıp gasp ettiÄŸi ambulanslardan temin ettiÄŸi ortaya çıktı. 


EV DEĞİL HASTANE 
Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında Yafes Mahallesi'nde tedavi merkezine çevrilmiÅŸ ev ortaya çıkarıldı. Evde arama yapan güvenlik güçleri, çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavilerinin yapıldığı çok sayıda sedye, tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirdi. 

MALZEME AMBULANSLARDAN 
Teröristler tıbbi malzemeleri ele geçirmek için ambulansları kullanıyor. Sahte ihbarları ise ya vatandaş adına ya da tehditle arattığı kişiler üzerinden gerçekleştiriyor. Son olarak, bir köy muhtarı 112'yi arayarak "11 yaşındaki çocuk attan düştü, kolu kırıldı, yaralı. Acil ambulans istiyoruz" dedi. Ambulans hemen yola çıktı. Ancak söz konusu yere varmadan teröristler tarafından durdurularak aracın içindeki tıbbi malzemeler çalındı. Ambulans ekibinden haber gelmeyince, merkezden çağrıyı yapan vatandaş tekrar aranarak durum soruldu. Vatandaş, "Silah zoruyla o çağrıyı yaptım. Böyle bir yaralı yok" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.