Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan, Microsoft CEO'sunu kabul etti

Ankara'ya gelen Microsoft CEO'su Satya Nadella, ODTÜ'ye yaptığı ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Microsoft'un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'yı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

ÖNCE ODTÜ'YÜ ZİYARET ETTİ

Nadella ErdoÄŸan ile görüşmesi öncesinde ise ODTÃœ'yü ziyaret etmiÅŸti. ODTÃœ ve ODTÃœ Teknokent ile Microsoft arasında gerçekleÅŸtirilebilecek iÅŸbirlikleri ile ilgili olarak bir araya gelen Satya Nadella ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar’a Microsoft Orta DoÄŸu & Africa BaÅŸkanı Ali Faramawy, Microsoft Türkiye CEO’su Murat Kansu ve Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ile ODTÃœ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ve ODTÃœ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Ä°. KızıltaÅŸ eÅŸlik etti.

Nadella’ya gerçekleÅŸtirilen çalışmaların yanı sıra, ODTÃœ Teknokent BiliÅŸim ve Ä°novasyon Merkezi ile ilgili bilgi verildi. ODTÃœ Teknokent’in 2015 yılında ABD’nin dünyaca ünlü Silikon Vadisi’nde açtığı ofis T-Jump ile ilgili olarak da bilgilerin aktarıldığı toplantıda, Microsoft ve ODTÃœ arasında gerçekleÅŸtirilebilecek araÅŸtırma, eÄŸitim ve iÅŸbirlikleri görüşüldü.

'HEDEF TÃœRKÄ°YE'NÄ°N STRATEJÄ°K ORTAÄžI OLMAK'

Toplantıya katılan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı Türkiye konumlandırmasının önemine deÄŸinirken, Microsoft’un yerel biliÅŸim teknolojileri sektöründe eko-sistemin geliÅŸtirilmesinde start-up ve eÄŸitim yoluyla temel rol üstlendiÄŸine dikkat çekti. Hedeflerinin dijital dönüşüm yolculuÄŸunda Türkiye’nin stratejik ortağı olmak olduÄŸunu belirten Kansu, “Uzun süredir devam eden iÅŸbirliÄŸimiz çerçevesinde hem öğrencilerinin teknolojiye yakınlığı hem de Türkiye’nin en dinamik giriÅŸimcilik merkezlerinden biri olması nedeniyle ODTÃœ’de etkinliÄŸimiz gerçekleÅŸtirdik.” dedi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella ziyareti kapsamında ayrıca ODTÃœ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren tekno-giriÅŸimciler ve yatırımcılarla da bir süre sohbet etti. 1992 yılından bu yana Microsoft’ta çalışan ve 2014 yılının Åžubat ayından bu yana CEO olarak görev yapan Satya Nadella, ilk kez bir Türk üniversitesini ziyaret etmiÅŸ oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.