Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore: 'DÃœNYAYI SARSAN BÄ°R ZAFERDÄ°'

Hidrojen bombası denemesinde bulunarak dünyaya bir anda korku salan Kuzey Kore olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı.



New York Times gazetesinde yer alan bilgiye göre; Kuzey Kore yönetimi, hidrojen bombası testinin tam baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirtti ve ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bu son zaferinin halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.

'DÃœNYAYI SARSAN BÄ°R ZAFERDÄ°'

Devlet televizyondan okunan açıklamada, bu testin tamamen yerli bilgi, güç ve teknoloji ile baÅŸarıldığı vurgulandı. Bombanın ekolojik çevreye ise hiçbir zarar vermediÄŸi savunuldu. En güçlü caydırıcı etkiye sahip olan bu testin, ABD önderliÄŸindeki nükleer tehditlere karşı meÅŸru müdafaa ve Kore yarımadası ile bölgenin istikrarı için gerçekleÅŸtirildiÄŸi vurgulandı.  "Ãœlkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bir zaferdi" ifadesi kullanıldı.

PUTÄ°N'DEN KUZEY KORE TALÄ°MATI 

Dünyanın gündemine oturan Kuzey Kore'nin hidrojen bomba denemesiyle ilgili Rusya'dan bir açıklama geldi. Kremlin, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in uzmanlara konuyu araÅŸtırmaları için talimat verdiÄŸini açıkladı. Aynı zamanda Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine yönelik haberlerin doÄŸrulanması, Pyongyang'ın nükleer silahlanmayı artırma yolunda attığı yeni bir adım anlamına gelir. Bu da uluslararası hukuk ve BMGK kararının alenen ihlal edilmesi demektir” ifadelerini kullandı.

DÃœNYADAN TEPKÄ° YAÄžIYOR

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve Nükleer  Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması AntlaÅŸması Örgütü (CTBTO), hidrojen bombası  denemesi yaptığı ileri sürülen Kuzey Kore'ye denemeleri durdurmasını istedi.

UAEA BaÅŸkanı Yukiya Amano, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin hidrojen  bombası denemesinin BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının açık  ihlali ve son derece üzücü olduÄŸunu bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.