Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin en iyi Suriye senaryosu; 2017 Mart

Suriye'de siyasi geçiş için ABD'nin en iyi senaryosunun, Obama'nın görevinin sona ermesinden iki ay sonra 2017 Mart olduğu öne sürülüyor



ABD yönetiminin, Suriye'de BeÅŸar Esad'lı bir siyasi çözüm konusunda hazırlıklar yaptığı ve geçiÅŸ süreci ile ilgili en iyi ihtimalle 2017 Mart ayını düşündüğü iddia edildi. 

Associated Press'in elde ettiği ABD'nin Suriye yol haritası planına göre, Obama yönetimi Suriye'de siyasi geçiş senaryoları üzerine çalışırken, en iyi ihtimalle Beşar Esad'ın Mart 2017'ye kadar Şam'da görevine devam edeceğini düşünüyor. ABD planında, Ocak 2017'de Barack Obama'nın görevinin sona ermesinden iki ay sonra Esad'ın da görevi bırakacağı öngörülüyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından hazırlanan yol haritasından esinlenen planda, AÄŸustos 2017'de seçimlerin yapılması tahmini ve bu zamana kadar da bir geçiÅŸ hükümeti kurulması teklifi var.

ABD planında, Esad yönetimi ile muhalefet temsilcilerinin müzakereler sonucunda Nisan ayında bir güvenlik komitesi kurması ve bazı hükümet, asker, muhalefet ve silahlı grup liderleri için af çıkarılması da öneriler arasında.

Planlanan eylem çizelgesinde, Mayıs ayında Suriye meclisinin dağıtılması, BMGK'nın yeni geçiş otoritesini tanıması, sırayla yer alıyor. Öneride, siyasi reformların yanısıra, geçici bir meclis ve Suriye'nin yeniden yapılandırılması için bir uluslararası bağış konferansı yapılması da bulunuyor.

Kasım ayında taraflar yeni Suriye anayasasını kabul edecek, bu anayasa Ocak 2017'de referanduma sunulacak ve ardından.Mart 2017'de Esad görevden ayrılacak.

dunyabulteni.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.