Sosyal Medya

Güncel

Dağlık Karabağ için görüşmeler sürecek

AGİT, Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarını yeniden buluşturmaya çalışacak



Avrupa Güvenlik ve Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (AGÄ°T) Minsk Grubu ABD’li eÅŸ baÅŸkanı James Warlick bir yıl aradan sonra Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaÅŸkanlarının Bern toplantısının çok önemli olduÄŸunu söyledi.

Azeri Trend ajansına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Warlick, “Bern toplantısında taraflar çatışmaları önlemek ve sorunun çözümü hakkında görüş alış veriÅŸinde bulundular. Minsk grubu eÅŸ baÅŸkanları ÅŸiddet riskini azaltmak, çatışmalar durdurmak konusunda anlaÅŸmaya varmak ve DaÄŸlık KarabaÄŸ "toplulukları arasındaki diyalogu teÅŸvik etmek için” iki ülkenin dışiÅŸleri bakanları ile çalışmaları devam ettirecekler” dedi.

Amerikalı diplomat DaÄŸlık KarabaÄŸ sorunu konusunda ülkesinin pozisyonun deÄŸiÅŸmediÄŸini ve bölgedeki çatışmalara kalıcı bir çözüm bulmak için AGÄ°T Minsk Grubu çabalarını desteklemeye devam edeceÄŸini vurguladı. Warlick, "Biz taraflara önümüzdeki zirve toplantısında yapıcı bir yaklaşım içinde olmalarını ve sorunun çözümünde ilerleme saÄŸlamak için fırsatı kullanmalarını teklif ediyoruz"dedi.

2015 yıl 19 Aralıkta Ä°ÅŸviçre’nin baÅŸkenti Bern’de Azerbaycan ve Ermenistan CumhurbaÅŸkanları Ä°lham Aliyev ve Serj Sarkisyan AGÄ°T Minsk Grubu eÅŸ baÅŸkanları ve iki ülke dışiÅŸleri bakanlarının katılımıyla bir araya gelmiÅŸlerdi.

dunyabulteni.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.