Sosyal Medya

Güncel

Taliban, Afganistan'da üç kasabayı IŞİD'den aldı

Afganistan Taliban'ının Zabul ve Farah'tan sonra Nangarhar'ın Batı Kot ve Çaparlar kasabalarını IŞİD'den geri aldığı açıklandı



DoÄŸu Afganistan'da Taliban Hareketi ve IŞİD militanları arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸandığı açıklandı.

Amerikanin Sesi radyosu Özbek hizmetinde yer alan bir habere göre, çatışmalarda her iki taraftan onlarca kiÅŸi öldü. Irak ve Suriye’nin bir kısım topraklarını ele geçiren IŞİD örgütü ÅŸimdi de Afganistan'da bazı bölgelerde varlık göstermeye çalışıyor.

Afgan güvenlik güçleri, bu iki örgüt arasındaki çatışmaların Pakistan sınırındaki Nangarhar ilinin Batı Kot ve Çaparhar ilçelerinde yoÄŸunlaÅŸtığını bildirdi. Taliban bu iki ilçeyi IŞİD’den almayı baÅŸardı, ancak komÅŸu Nazyon ilçesinin halen IŞİD’in kontrolünde kaldığı bildirildi.

Taliban sözcüsü Zabihulla Mücahit Amerika'nın Sesi radyosuna verdiği röportajda bölge ile ilgili bilgileri doğruladı.

Öte yandan Nangarhar ili güvenlik güçleri IŞİD üyelerini pusuya düşürerek 15 kişiyi öldürdüklerini açıkladı.

Taliban, IŞİD’i Afgan hükümetine karşı mücadelesinde bir engel olarak görüyor. Afgan resmi kaynakları, Taliban'ın ülkenin güneyindeki Zabul ve Farah illerinden de IŞİD’i çıkarttığını bildirdi.

Afganistan’da geçen sene Taliban’dan ayrılan ve Özbekistan Ä°slami Hareketinden bazı kiÅŸiler IŞİD’e katılmışlardı. Afgan hükümeti yetkilileri Taliban’dan ayrılanların çoÄŸunluÄŸunun Pakistan’ın Haybar, Örakzoy ve Bacaurdan illerinden olduÄŸunu bildirdi.

IŞİD Nangahar ilinde FM radyo kanalı kurarak Afgan gençlerini kendi saflarına katılmaya davet etmeye baÅŸladı. Afgan hükümeti IŞİD’in radyo yayınlarına müdahale etmeye çalıştı, ancak yerli halk ve yerel basın militanların davetinin halen devam etmekte olduÄŸunu söyledi.

IŞİD Afganistanlıları, Kabil hükümeti, NATO güçleri ve Taliban'a karşı silahlı mücadeleye davet ediyor.

dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.