Sosyal Medya

Dünya

Rusya ve Türkiye arasında yeni kriz!

Rusya ile Türkiye arasında patlak veren uçak düşürme olayı sonrası hergün yeni bir kriz patlak veriyor.



Uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk havayolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istemesi üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya'ya yapıtığı uçuşları durdurma kararı aldı.
Sınırımızı ihlal eden Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaÅŸ uçağının düşürülmesinin ardından Rusya vizesiz seyahati 1 Ocak 2016’dan itibaren kaldıracağı açıklamıştı

GeliÅŸmelerin ardından Rusya uluslararası kurallara aykırı olarak Türkiye’den gelen yolcu uçaklarının uçuÅŸ ekiplerine de vize zorunluluÄŸu getirdi. Uluslararası Hava Taşımacılığı BirliÄŸi (ICAO) kurallarına göre, uçaktan inmeyen, gidiÅŸ-dönüş seferi yapan havayolu uçuÅŸ ekiplerinin vize zorunluluÄŸu bulunmuyor.Bu ekipler özel izinle 1 veya 2 gün o ülkede de kalabiliyor. 

PEGASUS VE ONUR HAVAYOLLARI Ä°PTAL ETTÄ°

YaÅŸanılan geliÅŸmeler üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya’ya yaptığı seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Pegasus Havayolları yaptığı açıklamada, “Åžirketimizce yapılan vize baÅŸvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 ÇarÅŸamba gününe kadar (12 Ocak 2016 Salı günü dahil) iptal edilmiÅŸtir. Ä°lgili uçuÅŸlara bileti olan misafirlerimize çaÄŸrı merkezimiz ( 0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz iade yapılacaktır” dendi. Onur Havayolları da Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’ndan yaptığı Nalçik seferlerini 14 Ocak 2016 tarihine kadar durdurdu. 

THY UÇUŞ EKİBİNE VİZE ALDIRDI

Kriz öncesinde Rusya pazarının en büyük yabancı taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları ise önce 150 kiÅŸilik uçuÅŸ ekibine vize aldırdı. Bu ekip Rusya’ya yapılan seferlerde görev yapmaya baÅŸladı. Daha sonra rakam 400’e kadar çıkartıldı. 

Ä°Åž JETLERÄ° TEKNÄ°K Ä°NÄ°ÅžLE GÄ°DEBÄ°LÄ°YOR 

Rusya, Türkiye’den doÄŸrudan gelecek özel uçaklara da izin vermiyor. Bu nedenle Türk özel uçakları, Bulgaristan’da bir noktaya teknik iniÅŸ yapıyor. Ardından bu noktadan Rusya’ya uçuÅŸ izni alıyor. Talep Türkiye dışından gelidiÄŸi için Rusya izin veriyor. Vizeler ise operasyon özel havacılık kuralları içinde olduÄŸundan kapıda veriliyor.  
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.