Sosyal Medya

Dünya

İngilizlerden çocuklar için çağrı

İngiliz siyasiler, Londra yönetimine ‘Avrupa'ya ailelerinden ayrı şekilde giren 3 bin çocuğu ülkeye kabul edin' çağrısı yaptı.



Sputnik.com'da yer alan habere göre: Avam Kamarası'nın alt kanadı Uluslararası Kalkınma Komitesi, Avrupa'ya ailelerinden ayrı olarak giren çocuklara iliÅŸkin olarak bir rapor yayımladı. Raporda bu çocukların fuhuÅŸ, çocuk işçiliÄŸi ve uyuÅŸturucu ticaretinde de kullanılabileceÄŸine dikkat çekilerek, Ä°ngiltere'nin 2020 yılına dek ülkeye kabul etme sözü verdiÄŸi Suriyeli sığınmacılara ek olarak 3 bin çocuÄŸun da ülkedeki güvenli noktalara yerleÅŸtirilmesi için çaÄŸrı yapıldı. 

‘SON DERECE ACÄ°L BÄ°R KONU'

Rapora ilişkin olarak açıklama yapan Komite Başkanı Stephen Twigg, bu çocukların insan kaçakçılarının eline düşmesinden endişe duyduklarını belirterek, "Bu, son derece acil bir konu" dedi.

'SAVE THE CHÄ°LDREN'DAN DESTEK

Uluslararası Kalkınma Komitesi'nin bu raporuna, 2015 yılında en az 26 bin çocuğun, ailelerinden ayrı olarak Avrupa'ya giriş yaptığını açıklayan İngiliz sivil toplum kuruluşu Save The Children'dan da destek geldi.

Örgüt, çocuk sığınmacılara karşı cinsel istismar, ÅŸiddet ve gasp vakalarında yaÅŸanan artışı da hatırlatarak, Ä°ngiltere hükümetine ‘3 bin çocuÄŸun acil olarak güvenli yerlere yerleÅŸtirilmeye' çağırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.