Sosyal Medya

Güncel

Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmada '28 silah kullanıldı'

Diyarbakır Baro Başkanı ve 2 polisin öldürüldüğü olay yerinde bulunan 108 boş kovanın 28 ayrı silahtan sıkıldığı tespit edildi. DHA'nın haberine göre, polislerden birini öldüren silah, şüphelinin yere attığı Glock. Tahir Elçi’yi öldüren silah ise henüz belirlenemedi.



28 Kasım’da Diyarbakır’da polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'un ÅŸehit edilmelerinin ardından, Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi'nin de yaÅŸamını yitirdiÄŸi silahlı saldırı ile ilgili soruÅŸturma devam ediyor. SoruÅŸturma kapsamında iki kez saldırıya uÄŸramasına raÄŸmen yapılan olay yeri incelemesi sırasında toplanabilen kanıtların kriminal incelemesi tamamlandı.

İncelemede 2 polisin şehit olduğu Balıkçılarbaşı Meydanı ve Elçi'nin vurulduğu Yenikapı Sokak'ta bulunan 108 boş kovanın 16'sı uzun namlulu olmak üzere 28 ayrı silahtan sıkıldığı tespit edildi.

‘Ters mermi yüzünden silahı fırlattı’

Polis memuru Cengiz Erdur'un şüphelilerden birinin yere attığı Glock marka silahla şehit edildiği belirlendi. Bu şüphelinin Yenikapı Sokak'ta bulunan polis memuru S.T.'yi de yaraladıktan sonra kaçtığı belirtildi.

Raporda Elçi’nin de vurulduÄŸu Yenikapı Sokak’taki boÅŸ kovanlardan 4'ünün şüphelilerden birinin kaçarken attığı Glock marka silahtan atıldığı tespit edildi. Ä°ncelemede olay yerinde bulunan boÅŸ kovanlardan 6'sının Yenikapı Sokak'ta yaralanan polis memuru S.T.'ye ait 'Ceska' marka silahtan sıkıldığı belirlendi.

Yetkililer, kaçan şüphelinin silahının şarjöründeki 6'ncı merminin ters takılması nedeniyle daha fazla ateş edemediğini ve silahını sokakta bulunan polise fırlatarak kaçtığını belirtti.

Kurusıkı tabanca kovanı bulundu

Raporda olay yerinde atıldığı silah tespit edilemeyen bir adet kurusıkı tabancaya ait kovan bulunduğu da kaydedildi.

Polisin takip ettiği ortaya çıkmıştı

Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden önce 2 polisi öldürerek kaçan şüphelilerin bindiÄŸi taksiyi, polisin 8 kilometre boyunca takip ettiÄŸi ortaya çıkmıştı. Diyarbakır Barosu durumu ‘şüpheli’ olarak nitelendirmiÅŸti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.