Sosyal Medya

Güncel

Sisi ile Erdoğan arasında zorunlu görüşme

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’nin Türkiye’ye gidip zirve başkanlığını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan ile teslim edeceğini belirtti.



Mısır'ın darbeci CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan arasında Islam Konferansı Örgütü’nün (Ä°KÖ) Dönem BaÅŸkanlığı Devri dolayısıyla zorunlu bir görüşme gerçekleÅŸecek.

57 ülkeden oluÅŸan Islam Konferansı Örgütü’nün Dönem BaÅŸkanlığı yapan Mısır, örgütün önümüzdeki Nisan ayında Ä°stanbul’da düzenlenmesi beklenen yeni zirvesinin baÅŸkanlığını Türkiye’ye resmi bir ÅŸekilde devretmesi gerekiyor.

Sisi yanlısı Mısır Medayası, bu çerçevede Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah El-Sisi’nin Türkiye’ye gidip zirve baÅŸkanlığını Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyıp ErdoÄŸan ile teslim edeceÄŸini belirtti.

Uygulanan protokol gereÄŸince cumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın zirve öncesinde Sisi’ye Türkiye’ye gelmesi için resmi bir davet gönderilmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Mısır medyası, S.Arabistan uzun süredir iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin normale dönmesi amacıyla arabuluculuk yaptığını kaydetti.

Sisi’nin Türkiye’ye gitmesi halinde orada nasıl karşılanacağı, korunması için alınması gereken güvenlik tedbirlerin nasıl olacağı konularında endiÅŸeler varken, Sisi’nin Nisan’da zor bir durumda kalacağı belirtiliyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.