Sosyal Medya

Güncel

Kırım Müftülüğü Rus yönetimine girdi

Kırım Tatarlarının lideri Kırımoğlu, "Kırım Müftülüğü Rus yönetiminin emrine girdi" açıklamasında bulundu



Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın ilhak ettiği ve Mart 2014'te sözde referandumla tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanan Kırım'da Kırım Müftülüğünün Rus yönetiminin emrine girdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarlarından sorumlu yetkilisi ve Ukrayna milletvekili Kırımoğlu, Kırım Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Rusya'nın ilhakının ardından Kırım Müftülüğünün yarımadadaki Müslümanları temsil edemez hale geldiğini kaydetti.

Kırımoğlu, Kırım Müftülüğünün Rus yönetiminin kontrolüne girdiğini belirterek "Kırım'da bulunan müftülük tamamen işgalcilerin emrine geçti. Onlar ne derse onu yapıyor. Oradaki müftülük şu anda Kırım Müslümanlarının isteklerini, düşüncelerini yansıtmıyor. Bu nedenle Kiev'de Kırım Müslümanlarının iradelerini ve fikirlerini yansıtacak bağımsız bir müftülük kurulmasına karar verdik" dedi.

Kırım'da evlerini terk eden 35 bin kişinin en az yarısının Kırım Tatarı olduğunu, bu kişilerin büyük bölümünün Kiev'e yerleştiğini ifade eden Kırımoğlu, kurulacak müftülüğün bu nedenle Kiev'de açılmasının isabetli olacağını vurguladı. Kırımoğlu, bölgelerde de imamlıklarla Müslümanların ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Kırımoğlu, kurulacak müftülüğün, Ukrayna'daki diğer dini teşkilatlarla iletişim ve işbirliği halinde olacağını sözlerine ekledi.

dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.