Sosyal Medya

Güncel

Lazkiye kafeleri birer 'minik Rusya'! - Foto

Suriye'nin Lazkiye kentinde restoran ve kafelerdeki dikkat çeken Rus etkisini AFP görüntüledi



Fransız haber ajansı AFP, Suriye’nin Lazkiye kentine giderek buradaki restoran ve kafelerdeki Rus etkisini görüntüledi. Ajansın fotoÄŸraflarında kimi tabelaların Rusça olduÄŸu ve Rusya bayrağının renklerini taşıdığı dikkat çekti.

Rusya’nın Lazkiye’deki hava üssü Hmeimim’deki askerlerin, yeme, içme ve eÄŸlenme amacıyla Lazkiye’ye gitmesi nedeniyle kentteki dükkanların deÄŸiÅŸim geçirmeye baÅŸladığını aktaran AFP, dükkan sahiplerinin Rusça kelimeler öğrenmeye baÅŸladığını kaydetti. Rus askerlerin de Arapça öğrenmeye baÅŸladığı bilgiler arasında.

Rus askerlerinin uÄŸrak mekanı olan ‘Crown’ adlı dükkanın sahibi Ä°hab, dükkanın kendisine babasından kaldığını ve askerleri memnun etmek amacıyla raflara vodkaları dizdiÄŸini belirtti. 32 yaşındaki Ä°hab, “GeçmiÅŸte talep daha fazla viskiyeydi, ancak Rusların Suriye’ye gelmesiyle bu vodka olarak deÄŸiÅŸti. Dolayısıyla daha kolay eriÅŸebilmeleri için vodka ÅŸiÅŸelerini öne diziyorum” dedi.

Lazkiye’nin bir baÅŸka bölgesinde ise, 26 yaşındaki Muhammed’in sahibi olduÄŸu askeri kıyafet ve aksesuar dükkanı ‘Commandos’un satışları, Rusların üs açmasından bu yana ciddi ÅŸekilde artış göstermiÅŸ. Muhammed, Rus askerlerinin Suriye lideri BeÅŸÅŸar Esad’ın cep boyu portrelerine özellikle ilgili gösterdiÄŸini söylüyor.

“Ruslar bizim arkadaÅŸlarımız oldu” diyen 29 yaşındaki Haydar ise geçen yıl açtığı restoranın adını “Rusya” koymuÅŸ. Haydar, Rusların kentteki hayatı canlandırdığını da sözlerine ekledi.

30 yaşındaki Tarık Åžabu, 2012’de, Ruslara teÅŸekkür amaçlı ‘Moskova’ adlı kafesini açtığında, kendine, Rus müşterilerin para ödemesine izin vermeyeceÄŸine dair bir söz vermiÅŸ.

Neredeyse her gün Rus müşterilere hizmet verdiğini söyleyen Şabu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlar bizi savunmaya geldi. YapabileceÄŸimin en azı, onları küçük kafemde ağırlamak. Ebu Ali Putin’e, Lazkiye’de kalacak yeri olduÄŸunu söyleyin. Moskova Kafe onun evi.”

dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.