Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan BM'ye tepki

Suudi Arabistan, BM'nin, idam kararlarının verildiği yargı süreçlerine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi...



Suudi Arabistan'ın BM Daimi TemsilciliÄŸi, 47 kiÅŸinin idamının ardından BM Genel SekreterliÄŸi'nden yapılan açıklamada, "yargı süreçlerine iliÅŸkin kaygı duyulduÄŸu" ifadesinin kullanılmasının büyük üzüntüyle karşılandığını duyurdu.

Elçilikten yapılan açıklamada, idamlara iliÅŸkin BM Genel Sekreter Ban Ki-mun'un Sözcülüğünce yayımlanan açıklamada geçen "suçlamaların türü ve yargılama süreçlerinin adilliÄŸine iliÅŸkin çeÅŸitli kaygılar duyulduÄŸu" ifadesi eleÅŸtirilerek, Suudi Arabistan'da yargı kurumunun bağımsız ve tarafsız olduÄŸu kaydedildi.

Ä°dam edilenlerin adil yargılandığı ve tüm hukuki haklarının kendilerine tanındığı belirtilen açıklamada, "Suudi Arabistan, tüm hükümlülerin entelektüel, mezhebi ya da etnik kökenlerine bakılmadan adil bir yargı sürecinden geçtiklerini vurgular. Söz konusu kiÅŸiler iÅŸledikleri suça göre ceza almışlardır" ifadesi kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın 47 kiÅŸinin idam edildiÄŸini duyurmasının ardından, BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Åžii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de aralarında bulunduÄŸu 47 kiÅŸinin, "suçlamaların türü ve yargılama süreçlerinin adilliÄŸine iliÅŸkin çeÅŸitli kaygılar" arasında gerçekleÅŸen yargılamaların ardından idam edildikleri belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.