Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: Hasmane tutum her iki ülkeye de zarar verir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilime dair, "Her iki taraf da teenni içinde hareket etmeli. Hasmane tutum, her iki ülkeye ve bölgeye zarar verir" dedi.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, Kişisel Verilerin Korunmasıyla İlgili Kanun Tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek, "Bu çerçevede veri işleme sürecinin kontrolü, bir tek elde toplanmış olacak. Eski dönemlerde yaşadığımız ve sürekli tartıştığımız o fişleme endişeleri, fişlemeyle ilgili tartışmalar bütünüyle rafa kalkacak ve insanlarla ilgili kişisel veriler, yasal olarak bir kurum tarafından izlenecektir" dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, 2016 yılının Türkiye'de huzur ve barışı sağlamakla birlikte, terörün de bütünüyle sona erdiği, Türkiye'nin her köşesinde, barışın sağlandığı, esenliğin sağlandığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Toplantıda, üç ana sunumun yapıldığını bildiren Kurtulmuş, bunlardan birinin Merkez Bankası Başkanı ve beraberindeki heyetin yaptığı sunum olduğunu, bu sunumun her yıl düzenli olarak Bakanlar Kurulu'na yapılan sunumlardan ikincisi olduğunu belirterek, "Bu sunum içinde dengeli büyüme, kamu maliyesindeki denge ve istikrarın sürdürülmesi, para politikaları ve para politikalarında normalleşme, enflasyonla mücadele kapsamında atılması gereken adımlar teferruatlı şekilde anlatılmış, Bakanlar Kurulumuzun değerli üyeleri, bütün bu konularla ilgili yorumları ve kendi bakış açılarını Merkez Bankası yönetimiyle paylaşmış ve böylece karşılıklı olarak son derece verimli görüş alışverişi içerisinde Merkez Bankası sunumu tamamlanmıştır" diye konuştu.

Toplantıdaki ikinci sunumun ise reformlarla ilgili olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Reformlardan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı öncülüğünde bu reform süreçleri, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını içine alacak şekilde, son derece istikrarlı şekilde, son derece disiplinli şekilde kontrol ediliyor ve takip ediliyor. Bu çerçevede her hafta Bakanlar Kurulumuza reform paketiyle ilgili atılması gereken adımlar ve ortaya konulması gereken politika perspektifleri ve olgunlaştırılmış olan yasa teklifleri Bakanlar Kurulumuza geliyor. Bu çerçevede bugün Bakanlar Kurulumuza gelen konu, Kişisel Verilerin Korunmasıyla İlgili Kanun Tasarısı'dır. Bildiğiniz gibi 2010 yılında kişisel verilerin korunmasının düzenlenmesiyle ilgili anayasal değişiklik yapılmıştı. Ancak henüz bugüne kadar bu anayasal değişikliğin gerektirdiği yasal düzenlemeler yapılmamıştı. Böylece bu yasal düzenlemeyle birlikte Türkiye'de kişisel verilerin düzenlenmesi ve korunması, bir disiplin altına altınmış olacak.

AB'ye uyum sürecinin önemli adımlarından birisi, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanundur. Ayrıca müzakerelerde gündeme gelen vize muafiyetiyle ilgili alanda da çok farklı sayıdaki vize muafiyetiyle ilgili gereklerden 9 tanesi, bu kişisel verilerin korunması yasası ile birlikte gündeme gelmiş olacaktır. Böylece terörle mücadeleden çok farklı alanlara kadar, her alanda kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasa, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkı sağlayacaktır."

"FÄ°ÅžLEME ENDÄ°ÅžELERÄ° BÃœTÃœNÃœYLE RAFA KALKACAK"

Kişisel Verilerin Korunmasıyla İlgili Kanun Tasarısı hakkında bilgi veren Kurtulmuş, "Bu çerçevede veri işleme sürecinin kontrolü, bir tek elde toplanmış olacak. Eski dönemlerde yaşadığımız ve sürekli tartıştığımız o fişleme endişeleri ve fişlemeyle ilgili tartışmalar bütünüyle rafa kalkacak ve insanlarla ilgili kişisel veriler, yasal olarak bir kurum tarafından izlenecektir. Bu yasa çerçevesinde, Kişisel Verileri İzleme Kurulu ve Kişisel Verileri İzleme Kurumu adı altında iki oluşum ortaya çıkacak. Bu kurul ise tamamıyla özerk olacak. Kendi içerisinde Kişisel Verileri İzleme Kurumuna yapılacak olan şikayetler, bu kurul tarafından değerlendirilerek, gerekli idari para cezaları da verebilecektir. Bu en kısa zamanda bugün itibarıyla imzalar atıldıktan sonra parlamentoya gönderilecek ve inşallah bu reform adımı da atılmış olacaktır."

HDP MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°NÄ°N DOKUNULMAZLIKLARI KONUSU

BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, HDP Milletvekillerinin dokunulmazlıkları konusu ile ilgili olarak da şöyle konuÅŸtu:

"HDP'ye oy veren yurttaşlarımız da olmak üzere, Türkiye'de vatandaşlarımız terörü desteklesinler diye kimseye oy vermedi. Terör örgütüne arka çıksınlar diye kimseye oy vermedi. Kimseye demokratik yolların dışında bir siyasi mücadele yolu arasınlar ve bu yol üzerinden siyaset geliştirsinler diye oy vermedi. Dolayısıyla öncelikli olarak büyük sorumluluk HDP'nin üzerine düşüyor. HDP'de siyaset yapanlar, barışın diliyle konuşmaya, Türkiye ve demokratik kurum ve kuralların işletilmesine azami gayret sarfetmeye dikkat etmelidirler."

"TERÖRLR MÜCADELEDE ÖNEMLİ MESAFELER ALINMIŞTIR"

Kurtulmuş, üçüncü önemli sunumun da İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birçok yerinde terörle çok keskin bir mücadele yapılıyor ve maalesef bu mücadele zaman zaman son derece sert tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Şu anda üç ilçemizde Silopi merkezde, Sur'da ve Cizre'de terörle mücadelede önemli mesafeler alınmıştır. Bu mücadele devam ediyor. Kararlıkla, oradaki terör unsurlarıyla sivil vatandaşlarımızı birbirinden ayırt edecek hassasiyetle ve sivillere hiçbir şekilde zarar verilmemesi perspektifiyle bu mücadele sürdürülüyor. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sahadaki mücadelenin yanında iklim şartlarıyla da mücadele etmek gerekiyor. Son derece zor ama bununla birlikte son derece kararlı, vatandaşlarımızın huzur ve emniyetini sağlayacak bir mücadele sürdürülüyor. Bu mücadeleyle ilgili detaylar yine bu toplantıda da gündeme gelmiştir. Atılan adımlar, alınan tedbirler gündeme gelmiştir."

Daha önce kamuoyuyla paylaşılan, terörden etkilenen sivil vatandaşların zararların karşılanması konusunun da toplantıda gündeme geldiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu üç ana çerçevede Bakanlar Kurulumuz bugünkü toplantısını sürdürdü ve ondan sonra da diğer bazı detay konular üzerinde görüşmeler yapıldı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.