Sosyal Medya

Dünya

Rusya İran ve Suud arasında arabulucu olmak istiyor

Bir Rus yetkili Suudi Arabistan ile İran arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için arabuluculuk yapabileceklerini söyledi



Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Suudi Arabistan ile İran arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için arabuluculuk yapabileceklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri yetkilisi, RİA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, Moskova'nın, Suudi Arabistan ile İran arasında gerilimin tırmanmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

"Gerilimin sonlandırılması için İran'la Suudi Arabistan arasında arabulucu olmaya hazırız" ifadelerini kullanan yetkili, her iki ülkenin de Suriye sorununun çözümlenebilmesi için yürütülen uluslararası toplantılara katılmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

ALMANYA’DAN DÄ°YALOG ÇAÄžRISI 

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, "Her iki ülkeye de diyalog kurarak görüşmelerini öneriyoruz. Suudi Arabistan ve İran'a ikili ilişkilerini iyileştirmek için olabilecek tüm olanakları kullanma çağrısını yapıyoruz" dedi.

FRANSA'DAN SUKÛNET ÇAĞRISI

Fransa, Suudi Arabistan ve Ä°ran arasında ortaya çıkan diplomatik gerginliÄŸin düşürülmesi için taraflara çaÄŸrıda bulundu. 

Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, bakanlar kurulu toplantısının ardından konuyla ilgili basına açıklama yaptı.

Bölgedeki mevcut gerginliÄŸe ve durumun daha da kötüleÅŸme riskine dikkati çeken Le Foll, Fransa'nın bu sorunun siyasi ÅŸekilde Ã§Ã¶zümünü arzu ettiÄŸini ifade etti. Le Foll, "Fransa, iki tarafa da gerginliÄŸi düşürmesi çaÄŸrısı yapıyor" dedi. 

Ãœlkesinin bölgede önemli rol oynadığını ve tüm taraflarla temasının bulunduÄŸunu kaydeden sözcü Le Foll, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin kısa süre sonra Paris'e resmi ziyaret yapacağını hatırlattı.

Le Foll, ülkesinin ilke olarak bütün idam cezalarını kınadığını belirterek, "Fransa, ne ÅŸartta ve nerede olursa olsun idam cezalarını kınar, bu konudaki tavrımız deÄŸiÅŸmedi" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.