Sosyal Medya

Güncel

Suud'un idam ettiği Nimr'in kardeşinden şiilere sükunet çağırısı

Suudi Arabistan tarafından 'ayaklanmaları kışkırtmak ve terör olaylarına katılmak' suçlamasıyla idam edilen Nimr'in kardeşi Şiiler'e sukûnet çağrısında bulundu.



Suudi Arabistan tarafından idam edilen Åžii din adamı Ayetullah Nimr Bakır en Nimr ile ilgili protesto gösterileri ve tepkiler devam ediyor. Nimr'in kardeÅŸi Muhammed en Nimr, kardeÅŸi için Suud yönetimine tepkili olan Åžiileri sukûnete çağırdı. Nimr, "Åžeyh Nemr’ın dosyası ile günahsız insanları katleden terörist bir grubun dosyası karıştırıldı" dedi.

Rûdaw sitesine konuşan Muhammed en Nimr, kardeşinin Suud Kırallığı karşısında sokakları harekete geçirdiği yönündeki iddiaların doğru olduğunu söyledi.

En Nimr, ağabeyinin, ülkedeki yolsuzlukların ortadan kaldırılarak reform yapılmasını amaçladığını belirtti.

Muhammed en Nimr, kardeÅŸinin kesinlikle kimseyi ÅŸiddete teÅŸvik etmediÄŸini belirtti.

Halka seslenen kardeÅŸ Nimr, “Suudi içinde veya dışında ÅŸiddete baÅŸvurmamalarını ve barışçıl bir ÅŸekilde protesto gösterileri yapmalarını istiyoruz” dedi.

Ä°KÄ°SÄ° DE Ä°SLAM ÃœLKESÄ°

Suudi Arabistan’ın Tahran BüyükelçiliÄŸi’ne yapılan saldırıya iliÅŸkin ise Muhammed en Nimr, her iki ülkenin de Ä°slam ülkesi olduÄŸunu ve sorunu çözmeleri gerektiÄŸini ifade ederek, “KeÅŸke bunlar yaÅŸanmasayıdı” ifadelerini kullandı.

“En Nimr mezhebinden dolayı mı idam edildi?” sorusuna Muhammed en Nimr ÅŸu cevabı verdi:

Åžeyh Nimr’in dosyası ile günahsız insanları katleden terörist bir grubun dosyası karıştırıldı. Onunla beraber idam  edilenler ülke içinde ve dışında teröt olaylarına karışmış ve bu konudan bir geçmiÅŸe sahip kiÅŸilerdi.
 
2 Ocak’ta Suudi Arabistan'da Åžii din adamı Nimr Bakır en Nimr'in de aralarında bulunduÄŸu 47 kiÅŸi idam edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.