Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu ile Bahçeli'nin kritik görüşmesi başladı

Yeni anayasa ve başkanlık sistemine destek için liderler turuna çıkan Başbakan Davutoğlu TBMM’de MHP lideri Bahçeli ile görüşüyor. Davutoğlu’nun, görüşmede, Bahçeli’ye “Türkiye için hayır demeyin” mesajı vereceği belirtiliyor. Başbakan, CHP'den destek sözü almıştı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu liderler turuna MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile devam ediyor. Görüşmede yeni anayasa ve baÅŸkanlık sistemi baÅŸta olmak üzere, TBMM İçtüzüğü, reformlar, terörle mücadele, 2016 bütçesi ve dış politaka konularının ele alınması bekleniyor. Görüşmeye DavutoÄŸlu ile birlikte BaÅŸbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ali Åžahin, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Naci Bostancı eÅŸlik ediyor.

Görüşmeye, Bahçeli ile MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Oktay Öztürk, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural katılıyor.

"Yeni anayasa ve başkanlık sistemi"

BaÅŸbakan, KılıçdaroÄŸlu'ndan da olumlu yanıt aldığı, “katılımcı, çoÄŸulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir Anayasa yapılması" konusunda Bahçeli'den destek isteyecek. Bu kapsamda DavutoÄŸlu'nun, “baÅŸkanlık" modeli konusunda ne düşündüklerini de Bahçeli'ye aktarması planlanıyor. Yeni Anayasa için sınırlı süre çalışacak “UzlaÅŸma Komisyonu"nun yeniden oluÅŸturulması fikri üzerinde görüş alışveriÅŸinde bulunulacak. Bahçeli de “Evet" derse, AK Parti, CHP ve MHP'nin yeni Anayasa için çalışmalara baÅŸlaması planlanıyor.

Terörle mücadele ve dış politika

Başbakan'ın, Sur, Cizre, Nusaybin, Dargeçit gibi ilçelerde yoğunlaşan terörle mücadele operasyonları ve hükümetin aldığı tedbirler konusunda Bahçeli'yi bilgilendirmesi öngörülüyor. Terörle ile mücadelede kararlılık mesajı verilecek. Başbakan'ın, Rusya ile yaşanan kriz, Suriye'de meydana gelen gelişmeler ve Türkmenlerin durumu, Irak'la asker sevkıyatı polemiği konularında da Bahçeli'yi bilgilendireceği belirtiliyor.

Davutoğlu, 30 Aralık'ta Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde yeni Anayasa için yeniden masaya oturulması, Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi ve AB yolunda kritik önem taşıyan reformlar konusunda destek sözü almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.