Sosyal Medya

Güncel

Akar, ABD Genelkurmay Başkanı ile görüşecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile yarın bir araya gelecek.



Ankara yeni yılın ilk haftasında ABD’den önemli bir konuÄŸu ağırlayacak. 

Suriye’deki geliÅŸmelerin yanı sıra Ä°ran-Suudi Arabistan gerginliÄŸi nedeniyle OrtadoÄŸu’da tansiyonun iyice yükseldiÄŸi bir dönemde ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Joseph F. Dunford yarın Ankara’ya gelecek.

Orgeneral Dunford resmi temaslarına ise çarÅŸamba günü  baÅŸlayacak. Genelkurmay Karargahı’nda Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’la biraraya gelecek olan Orgeneral Dunford’un, karargahta diÄŸer Türk askeri yetkilileri ve Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz’la da görüşmesi bekleniyor. Dunford’un Türkiye ziyareti sırasında Ä°ncirlik’e gitme ihtimalinin de bulunduÄŸu ileri sürüldü.

GÃœNDEM YOÄžUN

Amerikalı komutanın temaslarında Suriye ve Irak’taki geliÅŸmeler ile IŞİD’le mücadelenin yanısıra Ä°ran-Suudi Arabistan gerginliÄŸi nedeniyle OrtadoÄŸu’da oluÅŸan kritik ortam ele alınacak. 24 Kasım’da Rusya’ya ait SU 24 tipi savaÅŸ uçağının düşürülmesinden sonra baÅŸlayan Türkiye-Rusya gerginliÄŸinin ABD liderliÄŸindeki koalisyon gücünün IŞİD’le mücadeleye olumsuz yansımasının da gündeme gelmesi öngörülüyor.

Rusya’nın Suriye üzerinde uçacak Türk savaÅŸ uçaklarına yönelik tehditkar açıklamaları nedeniyle 24 Kasım’dan bu yana Türk savaÅŸ uçakları Suriye üzerinde IŞİD’e yönelik hava taarruzlarına katılamıyor.

BAŞİKA VE PYD

Türkiye’nin baÅŸta BaÅŸika kampı olmak üzere Irak’taki askeri varlığı nedeniyle Ankara-BaÄŸdat arasında krize neden olan geliÅŸmeler ve Suriye’de Türkiye’nin hassasiyet gösterdiÄŸi sınırdaki Azez-Cerablus hattında IŞİD’e yönelik taarruzlarda PYD’nin silahlı gücü YPG’nin Fırat’ın batısına geçme giriÅŸimleri de konuÅŸulacak konular arasında yer alıyor.

Fırat üzerinde Cerablus’un güneydoÄŸusunda yer alan stratejik açıdan kritik öneme sahip TeÅŸrin Barajı’nın, içinde YPG’nin de bulunduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri’nce (SDG) IŞİD’ten geri alınmasına ABD liderliÄŸindeki koalisyon güçleri hava taarruzlarıyladestek vermiÅŸti. Temaslarda Musul’un IŞİD’ten geri alınması için planlanan askeri harekatın da konuÅŸulması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.