Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'ı yakacak dosyalar meclise gidiyor

Hakkındaki soruşturma dosyaları Meclis'e gelecek olan Demirtaş, terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor



HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın, özerklik ve bölünme ile ilgili açıklamalarına dair dokunulmazlık dosyasının Meclis alt komisyonunda ele alınmasıyla ilgili geliÅŸme sonrası, gözler o dosyalara çevrildi. Meclis Adalet Karma Komisyonu bünyesinde kurulacak alt komisyonda ele alınacak o soruÅŸturma dosyalarından bazıları şöyle: 
 Selahattin DemirtaÅŸ, 27 Aralık 2015'te Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıda yaptığı konuÅŸmada "Kürtlerin ayrı devletleri olacak" dedi. 
 12 Åžubat 2014'te Diyarbakır'daki açılış töreninde konuÅŸan Selahattin DemirtaÅŸ, "Seçimlerden sonra sadece fuar ya da kültür merkezleri inÅŸa etmeyeceÄŸiz. Asıl inÅŸa edilecek olan özerkliktir. Bu halk artık kendini yönetme aÅŸamasına geldi" ifadelerine yer verdi. DemirtaÅŸ'ın bu sözleri nedeniyle Diyarbakır BaÅŸsavcılığı'nca soruÅŸturma açıldı. 
 Selahattin DemirtaÅŸ'ın, onlarca vatandaşın öldüğü 6-8 Ekim'deki Kobani olayları öncesi halkı sokaÄŸa çağırmasıyla ilgili olarak da Diyarbakır BaÅŸsavcılığı'nca iki ayrı soruÅŸturma baÅŸlatıldı. 
 Selahattin DemirtaÅŸ, 24 AÄŸustos 2015'te terör örgütünün yayın organı ANF'ye konuÅŸtu, "Halkın özerklik talebini gayrimeÅŸru ilan etmek partimizin ruhuna aykırıdır. Halkın öz yönetiminden daha meÅŸru bir ÅŸey olamaz" dedi. Bu sözlerle ilgili hakkında Diyarbakır BaÅŸsavcılığı'nca soruÅŸturma açıldı. 

 DemirtaÅŸ'a, 28 AÄŸustos 2015'te Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da, partisinin düzenlediÄŸi mitingdeki konuÅŸmasındaki, "Cizre'de, Yüksekova'da katliam var. Halkın yüzde yüz oyunu almış vekiller ÅŸehre giremez demiÅŸ. Hakkâri'nin vekilleri Hakkâri'ye giremez diyor. Åžimdi ben size soruyorum, Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapsın?" sözleri nedeniyle de soruÅŸturma açıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.