Sosyal Medya

Dünya

IŞİD'den 'İngiltere'ye mesaj içeren' yeni infaz videosu

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İngiltere'ye ajanlık yaptığı iddia edilen beş kişinin öldürüldüğünün gösterildiği yeni bir infaz videosu yayınladı.



IŞİD, ABD öncülüğündeki koalisyonun ajanları olduÄŸunu iddia ettiÄŸi beÅŸ kiÅŸinin infaz görüntülerinde Ä°ngiltere’yi tehdit etti. Silahlı örgütleri takip eden SITE istihbarat grubunun verdiÄŸi bilgiye göre, Rakkalı beÅŸ kiÅŸi görüntülerde casusluk suçlarını itiraf etmelerinin ardından infaz ediliyor.

Videodaki beÅŸ kiÅŸinin itiraflarından hangi ülkeyle çalıştıkları anlaşılmıyor ancak içlerinden birinin koalisyonu kastettiÄŸi anlaşılıyor. Bu kiÅŸilerin Rakka’daki yaÅŸam koÅŸullarını gösteren fotoÄŸraf ve videoları Türkiye’deki kiÅŸilere gönderdikleri ve IŞİD savaşçılarının hareketlerini takip ettikleri ifade ediliyor.

Cameron'a hakaret

Görüntülerdeki silahlı kiÅŸilerden biri Ä°ngilizce konuÅŸarak, “Bu David Cameron’a bir mesajdır. Senin gibi önemsiz bir liderin IŞİD’e meydan okuması oldukça gariptir. Sadece bir geri zekâlı, Allah’ın kanunlarının hüküm sürdüğü, insanların ÅŸeriatla adalet ve güven içinde yaÅŸadığı topraklara savaÅŸ açar. Biz cihada devam edeceÄŸiz ve bir gün senin topraklarını da iÅŸgâl edeceÄŸiz” diyor.

Tehditlerin ardından casus oldukları iddia edilen 5 kişi başlarına birer el ateş edilerek öldürülüyor.

'İçeriğini inceliyoruz'

Ä°ngiltere yabancı ofisi, “Videodan haberimiz var ve içeriÄŸini inceliyoruz” açıklamasını yaptı.

Irak’ta IŞİD hedeflerini vuran Ä°ngiltere’nin koalisyona katılan savaÅŸ uçakları, Aralık ayında da Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmaya baÅŸladı. IŞİD, yakın zamanda Irak’ta Ramadi’yi, Suriye’de ise TiÅŸrin Barajı’nın kontrolünü kaybetti.

Cerf cinayeti

'Halep'te IŞİD' belgeseli 12 milyon kez izlenen ve ölüm tehditleri alan Suriyeli gazeteci Naci Cerf, Gaziantep'te çalıştığı gazetenin binası önünde 27 Aralık'ta vurularak Ã¶ldürüldü.

 

Rakka'daki günlük yaşamı gösteren videoları sosyal medya hesabından paylaşan Cerf, ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.