Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kuşatma altındaki Madaya'da halk açlıktan ölüyor

Suriye'de kuşatma altındaki Madaya'da iki kişi açlıktan ölürken çok sayıda kişi soğuktan etkilendi



Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'ın kuzeydoÄŸusunda yer alan rejim güçlerinin ablukası altındaki Madaya beldesinde iki kiÅŸinin açlıktan öldüğü, 150 kiÅŸinin soÄŸuktan etkilendiÄŸi bildirildi.

Madaya'daki kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim ve Hizbullah güçlerinin kuşatması altındaki Madaya beldesinde 2 kişi açlıktan öldü, 150 kişi de şiddetli soğuktan etkilendi.

SoÄŸuktan etkilenenler beldedeki sahra hastanelerine kaldırılırken, rejim güçlerinin kontrol noktalarından söz konusu beldeye insani yardımların girmesine izin vermediÄŸi ifade edildi.

Bu arada beldedeki yerel koordinasyon komitesi üyesi Samir Tateen ise Esad güçlerinin Madaya'yı kuÅŸattığı günden bu yana yaklaşık 70 kiÅŸinin açlıktan öldüğünü, 50 kiÅŸinin de iyi beslenemediÄŸi için çeÅŸitli hastalıklara yakalandığını söyledi.

'5 LİTRE SÜT İLE 7 KİLO PİRİNÇ ALMAK İÇİN ARABASINI SATILIĞA ÇIKARTTI'

Bölgeye acil insani yardımın gönderilmesi gerektiğini ifade eden Tateen şunları kaydetti:

''Madaya'da 40 bin civarında kiÅŸi var. 193 günden bu yana rejim ile Hizbullah milislerinin kuÅŸatması altında bulunan Madaya'ya Esad güçleri insani yardımın girmesine izin vermiyor. Beldede hayat oldukça pahalı. Bir kilo pirinç 40 bin Suriye lirasından (Yaklaşık 300 Türk lirası) satılıyor. Ä°nsanlar beldede karınlarını su ve topladıkları otlarla doyurmaya çalışıyorlar. Beldeye elektrik de verilemiyor, halk yıkılmış evlerin enkazından topladığı tahta parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyor.''

Madaya beldesine temel ihtiyaç maddelerinin girememesi nedeniyle her ÅŸeyin karaborsadan satıldığını, ilaç sıkıntısı yaÅŸandığını vurgulayan Tateen, ''Madayalı bir kiÅŸi, 5 litre süt ile 7 kilo pirinç almak için aracını satılığa çıkarttı. Fakat adam daha sonra açlıktan öldü'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.