Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran büyükelçisi ülkeden kovuldu

Suudi Arabistan, İran’daki elçilik ve konsolosluk binalarının yakılmasının üzerine Riyad’da bulunan İran Büyükelçisi’ni ülkeden kovdu.



24 SAAT İÇİNDE TERKET

Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'da bir grup protestocu, dün gece Suudi Arabistan BüyükelçiliÄŸi'ni basarak, ateÅŸe verdi. Ä°ran'ın MeÅŸhet kentinde de Suudi Arabistan KonsolosluÄŸu'nun yakıldığı bildirildi.Arap medyası, olayların ardından Suudi Arabistan’ın baÅŸkent Riyad’da bulunan Ä°ran Büyükelçisi’ne ülkeden gitmesi için 24 saat süre tanıdığını duyurdu.

Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, Ä°ran'dan yapılan açıklamaların ÅŸiddetle kınandığı ve bunun kabul edilemez olduÄŸu belirtildi.

SUUDİ DIŞİŞLERİ: İRAN TERÖRE DESTEK VEREN BİR ÜLKE

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ä°ran, idam edilen teröristler hakkında yaptığı açıklamalarla teröre destek veren bir ülke olduÄŸunu ortaya çıkararak, gerçek yüzünü gösterdi. Yürüttüğü politikalarla bölge ülkelerinin güvenlik ve istikrarını hedef alan Ä°ran, terör eylemlerini meÅŸrulaÅŸtırmak ve desteklemekle o teröristlerin eylemlerine ortak oluyor.”

ŞİİLERİ PROTESTOYA ÇAĞIRIYORUM

Iraklı Åžii lider ve din adamı Mukteda Sadr, kiÅŸisel web sitesinden yaptığı açıklamayla Suudi Arabistan ve diÄŸer körfez ülkelerinde yaÅŸayan Åžiiler’i protestoya çağırdı.


(rudaw)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.