Sosyal Medya

Güncel

PKK temizlenecek

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Doğu ve Güneydoğu’daki terör olaylarını değerlendirdi. Akdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü ve kudreti bunları tasfiye etmek için yeterlidir. Bunlar temizlenecek” ifadelerini kullandı.



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, AltındaÄŸ Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Ankara Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuÅŸmada CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın BaÅŸkanlık sistemiyle ilgili sözlerinin sosyal medyada çarpıtılmasına tepki göstererek, “Åžimdi bunu alıp ‘CumhurbaÅŸkanının ideal baÅŸkanlık sistemi Hitler örneÄŸidir’ ÅŸeklinde çarpıtarak vermek, bu doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil” dedi.

CESUR BÄ°R GAZETECÄ°YDÄ°, Ä°YÄ° YÃœREKLÄ° BÄ°R Ä°NSANDI

Kalp krizi sonucu yaÅŸamını yitiren gazetemiz Akit’in Genel Yayın KoordinatörüHasan Karakaya’nın dün defnedildiÄŸini hatırlatan AkdoÄŸan, “Öncelikle kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten cesur bir gazeteciydi, iyi yürekli bir insandı, ÅŸefkat ve merhamet timsaliydi ama hak edene karşı da ÅŸiddetli bir kalemi vardı” dedi.

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki terör olaylarını da deÄŸerlendiren AkdoÄŸan, “Bu süreçlerde örgüt ne yaptıysa baÅŸarılı olamadı. Devrimci halk savaşı ilan etti, tutmadı. Kobani’de kalkışma yapmak istediler, tutmadı. Serhildan ilan ettiler, tutmadı. Kırsalda büyük gruplarla vur-kal eylemleri yapıyorlardı, tutmadı. Åžimdi, kala kala ellerinde bir ÅŸehir merkezlerinde bazı mahallelerde gençlik yapılanması, silahlı unsurlar üzerinden acaba kurtarılmış bölgeler ilan edebilir miyiz? Acaba, özerklik diye bir konuyu silah üzerinden hayata geçirebilir miyiz? Bu da tutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü ve kudreti bunları tasfiye etmek için yeterlidir. Bunlar temizlenecek” ifadelerini kullandı.

HDP TERÖR ÖRGÃœTÃœNÃœN PROPAGANDA BÄ°RÄ°MÄ° GÄ°BÄ°

AkdoÄŸan, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara iÅŸaret ederek,”Bu süreçte, HDP adeta terör örgütünün propaganda birimi gibi çalışıyor. Ne yapmak istiyorsun? PKK ne yapmak istiyorsa onu yapmak istiyor” dedi.

BU, ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR

AkdoÄŸan, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: “Demokratik siyasette ayrılıkçı bir dile, bölücü bir dile yer mı? Åžiddete güç veren bir anlayışa dünyanın hangi demokratik ülkesinde yer var? Bu, çıkmaz bir sokaktır. Siz, çok aykırı düşüncelere sahip olabilirsiniz, biz bunu eleÅŸtirmiyoruz. ‘HDP de AK Parti gibi düşünsün’ demiyoruz. Çok aykırı düşüncelere sahip olabilirsiniz ama bunu nasıl hayata geçirmeye çalışıyorsunuz? Oldu-bitti yapmaya çalışırsanız, ‘ben burada özerklik ilan ettim’, kendi kendinize bir yerde özerklik ilan ediyorsunuz. Oldu-bitti yapıyorsunuz. Bu kabul edilir mi? O zaman ne gerek var seçimlere, kurumlara? Herkes kafasına göre oldu-bitti yapsın. Bu kabul edilemez.”

CUMHURBAÅžKANIMIZIN SÖZLERÄ° ÇARPITILDI

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın bir konuÅŸmasındaki ifadelerinin de sosyal medyada çarpıtıldığını dile getiren AkdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “Hitler benzetmesi, yani Sayın CumhurbaÅŸkanımız ne diyor, bunlar ne anlıyorlar veya ne takdim ediyorlar. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın dediÄŸi çok açık; ‘bakın bugün geliÅŸmiÅŸ ülkelerin çoÄŸunda baÅŸkanlık sistemi var’ diyor, ‘geçmiÅŸten bu yana baÅŸkanlık sistemi var ama bir ÅŸeyi iyi yapan tek başına sistemin iyi olması deÄŸil, parlamenter sistem olabilir, baÅŸkanlık sistemi olabilir, onu kötü kullanırsanız yani insan faktörü olumsuz olursa o zaman en iyi sistem bile kötü olabilir, iÅŸte Hitler Almanyası’nda olduÄŸu gibi’ diyor. Åžimdi bunu alıp ‘CumhurbaÅŸkanının ideal baÅŸkanlık sistemi Hitler örneÄŸidir’ ÅŸeklinde çarpıtarak vermek, bu doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil”

 

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.