Sosyal Medya

Güncel

Sakarya'da cami tamamen yandı

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 50 yıllık Yüzevler Camii elektrik kontağı sonucu yandı



Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Yüzevler Camisi, yanarak kullanılamaz hale geldi.

Göl Mahallesi'nde bulunan Yüzevler Camisi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ã‡evredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik Ã§alışması sonucu söndürülen yangında camide büyük çapta hasar oluÅŸtu.

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye BaÅŸkanı Aydın Yılmazer ve Ä°lçe Müftüsü Orhan Örnek, söndürme Ã§alışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

“CAMÄ°DE Ã‡OK BÃœYÃœK HASAR VAR"

Kaymakam Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1966 yılında inÅŸa edilen caminin yangında kullanılamaz hale geldiÄŸini söyledi.

Can kaybı ya da yaralanan olmamasına sevindiklerini belirten Yıldırım, "Yangın, bir nevi afet ve üzücü bir durum. Ä°nÅŸallah kısa zamanda devlet-vatandaÅŸ iÅŸ birliÄŸiyle camimizi tekrar yapacağız. Az önce camiyi inceledik, çok büyük hasar var" diye konuÅŸtu. 

Belediye Başkanı Yılmazer de ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini anlattı.

Camide büyük çapta hasar oluÅŸtuÄŸuna dikkati çeken Yılmazer, "Camimizi en kısa sürede hizmete açmak için devletimizle elimizden geleni yapacağız. Gecenin bu saatinde yangını söndürmek için canla, baÅŸla çalışan itfaiye ekiplerimize ve vatandaÅŸlarımıza çok teÅŸekkür ediyorum. Büyük geçmiÅŸ olsun" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.