Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR'dan muhataplık yalanlaması

HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz, yeni süreç özelinde AK Parti ile heyetler arası bir görüşme olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi



AK Parti Genel Merkezine yaptıkları nezaket ziyaretinin basına mecrasının dışında yansıtıldığını açıklayan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, yeni süreç özelinde heyetler arası bir görüşme olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezi bünyesinde İnsan Hakları Başkanlığı ismi altında yeni bir Genel Başkan Yardımcılığı'nın kurulması münasebetiyle Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmalarının kimi ulusal basında yeni sürece dair Heyetler Arası Resmi Temaslar şeklinde yansıtıldığını belirten HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, ziyaretlerinin tamamıyla bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

HEYETLER ARASI TEMAS YOK

Yavuz, “Bu ziyaret esnasında elbette çözüm süreciyle alakalı, çatışmalı süreçle alakalı hususlar da gündeme geldi. Bununla alakalı olarak özellikle çatışmalı süreçte yaÅŸanan hak ihlalleri ve parti olarak bundan duyduÄŸumuz endiÅŸeyi dile getirdik. Çözüm sürecinde yapılan yanlışlıklar ve bundan sonra da dikkat edilmesi gereken hususlarla alakalı da görüşlerimizi beyan etme fırsatı bulduk. Kamuoyunda kimi ulusal basında çıktığı gibi heyetler arasında resmi bir temas olmadığını özellikle ifade etmek istiyoruz. Heyetler arası böyle resmi bir temas söz konusu deÄŸil. Biraz önce de arz ettiÄŸim gibi bir nezaket ziyareti bir hayırlı uÄŸurlu olsun ziyareti idi" dedi. 

Yavuz ayrıca, Kürt Meselesinin bütünüyle siyasi bir sorun olduğunu dolayısıyla çözümün de siyasi olması gerektiğini söyledi.

MUHATAPLIK KONUSUNDA NETLÄ°K YOK

Yavuz daha sonra, "Tabiatıyla bu meselenin çözümünde muhataplık meselesinde de bu geçerlidir. Bu meselenin çözüme kavuşması adına elinde projesi bulunan siyasi partiler elbette bu işin muhataplarıdır. Sadece muhatapları değil aynı zamanda aktörleridir.Bundan daha tabii bir şey olamaz. Hükumetin isim vermeden dile getirmiş olduğu muhataplık meselesinin bundan sonra farklı olacağıyla alakalı kendisinin kafasında nasıl bir proje olduğunu net bir şekilde ortaya koymadığı için şu an bir değerlendirmede bulunmak doğru değil, ama bizim görüşümüz bu yönde; siyasi partiler bu işin hem muhatabı hem de aktörü konumundadırlar." şeklinde açıklamada bulundu.

dunyabulteni.net

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.