Sosyal Medya

Güncel

Rusya: İkisi de terör örgütüdür

Suriye'de sivil katleden Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ahrar'uş Şam ve İslam Ordusu'nu terör örgütü kabul ettiklerini söyledi.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Ä°slam Ordusu (CeyÅŸ’ül Ä°slam) ve Ahrar’uÅŸ Åžam adlı Esad karşıtı silahlı grupların, siyasi geçiÅŸ süreci için Suriye hükümetiyle yapılacak müzakerelerde yer almamasını istedi.

Lavrov, yeni yıl öncesinde Zvezda televizyonuna verdiÄŸi mülakatta BM Güvenlik Konseyi’nde 19 Aralık’ta oybirliÄŸiyle kabul edilen Suriye kararı hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu. “Suriye’de bir çıkış yolu var” diyen Lavrov, bunun BM Güvenlik Konseyi’nde alınan kararda yazılı olduÄŸunu söyledi.

“Terörist gruplar ve muhalefeti kimin temsil edeceÄŸi konusunda belirli bir anlaÅŸma içermediÄŸi için kabul edilen bu kararın iÅŸe yaramayacağını söylüyorlar” diyen Lavrov, ÅŸunları söyledi:

“Buna raÄŸmen karar belli bir sinyal veriyor. Ä°lk olarak siyasi sürecin ocakta baÅŸlamasını istiyoruz. Ä°kinci olarak da BM’den, belirli bir muhalif grubun yönlendirdiÄŸi deÄŸil, son 1.5-2 yılda yapılmış tüm muhalefet toplantılarının katılımcıları içinden seçilmiÅŸ bir delegasyon oluÅŸturmasını istiyoruz.”

Lavrov, “Bu toplantılara terörist olduÄŸuna inandığımız iki grup katılmıştı: Ä°slam Ordusu düzenli olarak Åžam’da sivillerin yaÅŸadığı bölgeleri bombalıyor. BüyükelçiliÄŸimize hava topu saldırısı düzenleyen de bu gruptu. Ä°kinci grup ise doÄŸrudan El Kaide içinde çıkmış Ahrar’uÅŸ Åžam” diye konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.