Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da camiyi koruyan askerlere saldırı

Valence'da bir kişinin otomobilini camiyi koruyan askerlerin üzerine sürmesi socunu bir asker ağır yaralandı, saldırgan yaralı olarak ele geçirildi



Fransa'nın güneyindeki Valence kentinde camiyi koruyan askerlere saldırı düzenlendi, bir asker ağır yaralandı, saldırgan yaralı olarak ele geçirildi.

Savunma Bakanlığı ve İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan ortak yazılı açıklamada, henüz kimliÄŸi belirlenemeyen kiÅŸinin otomobilini Valence'da camiyi koruyan 4 askerin üzerine iki kez sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, saldırıda otomobilin çarpmasıyla bir askerin ağır yaralandığı, camiden çıkan bir kiÅŸinin de askerlerin tehlikeyi fark ederek araca ateÅŸ açması sonrası kurÅŸunun sekmesi sonucunda hafif yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, saldırganın kolundan ve bacağından vurulduÄŸu ardından da hastaneye kaldırıldığı, saÄŸlık durumuna göre sorguya alınacağı kaydedildi.

BaÅŸbakan Manuel Valls, konuya iliÅŸkin Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Valence'da saldırıya uÄŸrayan askerlere tüm desteÄŸimi sunuyorum. Fransa'nın güvenliÄŸi için bütün güvenlik güçlerimiz tam bir seferberlik içindedir" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.