Sosyal Medya

Güncel

Ulu Cami'de 1 ay sonra Cuma namazı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’nde 31 gün aradan sonra namaz kılındı.



Ä°HA'nın haberine göre, SokaÄŸa çıkma yasağının 31'inci gününde devam ettiÄŸi Sur ilçesinde bulunan ve Ä°slam aleminin 5'inci Harem-i Åžerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami, Gazi Caddesi'ndeki yasağın kaldırılmasının ardından kapılarını ibadete açtı. Camide cemaat Cuma namazı kılmak için bir araya geldi. Namaz sırasında cami çevresinde olası bir saldırıyı bertaraf etmek için geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı.

“HİÇBÄ°R DÄ°NDE BUNUN YERÄ° YOK”

Namazın ardından Ä°HA'ya konuÅŸan cami cemaatinden Abdullah Onur ise camilerin Allah'ın mekanı olduÄŸunu belirterek, ezanları susturmaya ve camilerde namaz kıldırmamaya hiç kimsenin hakkının olmadığını söyledi. Onur, “Hiçbir dinde bunun yeri yoktur. Hangi dine bakarsanız bakın savaÅŸlarda bile cami ve kiliselere karışılmaz. Hastane gibi kıymetlidir. Bu hafta binlerce kiÅŸi namaza geldi. Kıymetli yerlerdir. Bunlara el uzatmak günahtır. Ä°nÅŸallah bundan sonra hep böyle olur. Temennimiz böyledir” dedi.

“DAHA ÖNCE TEPKÄ° GÖSTERÄ°LMELÄ°YDÄ°”

Åžaban Peker, ibadet edilmemesinin bazı nedenlerinin olabildiÄŸini ancak bunun en büyük nedenlerinden birinin ise Müslümanların pasifliÄŸi olduÄŸunu ifade etti. Peker, “Müslüman kendisine Allah tarafından emredilmiÅŸ olan bir ibadeti birilerinin müsaadesine baÄŸlarsa yanlıştır. Tamamen Müslümanlığın pasifliÄŸidir. Daha önceden bu tepkiler gösterilseydi. Birileri çıkıp sen burada namaz kılamazsın diyemezdi” diye konuÅŸtu.

“HENDEKLERÄ°N OLMASI ESNAFI VE HALKI MAÄžDUR EDÄ°YOR”

Erkan Gün ise huzurlu bir ÅŸekilde namaz kılmak istediklerini bunun için de olayların sona ermesi gerektiÄŸini vurgulayarak, “Hendek ve barikat konusu hem bizleri hem esnafı hem de vatandaÅŸları etkiliyor. Buna artık son verilmeli” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, camiden çıkan bir grup, ilçedeki olaylara tepkilerini PKK aleyhine slogan atarak, gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.