Sosyal Medya

Güncel

HDP yöneticileri hakkında fezleke

Başsavcı, DTK'ya yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı fezleke ile HDP'li 5 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı fezleke ile haftasonu Diyarbakır'daki DTK toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Selma Irmak, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder'in dokunulmazlıklarının kaldırılamsını istedi.

Savcı HDP'li siyasetçiler hakkında TCK'nın 302. Maddesi uyarınca “Devletin birliÄŸini bozmak ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve TCK 214. Maddesi kapsamında “suç iÅŸlemeye tahrik etmek” suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldığı bildirildi. TBMM'ye sunulması için Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekede, soruÅŸturma yapılabilmesi için DemirtaÅŸ, YüksekdaÄŸ, Önder, Kürkçü ve Irmak'ın dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Başsavcılık toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDP eski milletvekilleri Sabahat Tuncel, Mülkiye Birtane ile DBP Eş bakanı Kamuran Yüksek ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy'u ise ifadeye çağıracak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.