Sosyal Medya

Güncel

Binlerce kişi havaalanlarında uyuyor!

THY'nin 181, Pegasus Havayolları'nın 63, Onur Air'in ise 3 tarifeli seferi kar yağışı nedeniyle bugün iptal edildi. THY dünden ve bugünden uçuşları iptal edilen iki bin yolcuyu otellere yerleştirirken, binlerce yolcu da havaalanlarında uyuarak, uçaklarının kalkmasını bekliyor



İstanbul'da gece etkisini gösteren yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı 30 dakika hava trafiğine kapandığı belirtildi. Havalimanı apronu,uçak park alanları ve pistler kar küreme makinaları ile buzlanmaya karşı mücadele ediliyor. Atatürk Havalimanı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından toplanan birlikte karar alma merkezi operasyonların aksamaması için kriz merkezin de 24 saat esasına göre önlemleri almaya devam ediyor.

DHMÄ°'nin kar küreme araçları biriken karı apronda temizlemek için temizlik yapıyor. Uçaklara anti-icing olarak adlandırılan buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma iÅŸlemi gerçekleÅŸtiriliyor. YoÄŸun çalışma ile yer hizmetleri ÅŸirketleri ve havayolları operasyonlarını aksama olmaması için faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Bu arada yoÄŸun kar yağışı  ve tipi 30 dakikalık pistlerin kapanmasına  sebep olduÄŸu öğrenilirken Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 6 uçak Ankara,Antalya ,Ä°zmir ve Çorlu Havalimanlarına yönlendirildi. 

Atatürk Havalimanı'nda yaÅŸanan iptaller ve gecikmeler sebebiyle çok sayıda yolcu maÄŸdur oldu. Uçakların kalkmasını bekleyen yolcular otellerde yer kalmadığı için banklarda ve yerlerde yatmak zorunda kaldı. 

Bazı hacılar da yer bulamayınca beton zeminde yatmak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar gidiş katındaki check-in kontuarları ve pasaport polis noktalarının boş olduğu görüldü.

KAR Ä°PTALLERÄ° DEVAM EDÄ°YOR

Ä°stanbul'da etkili olan  kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaklaşık 300 sefer iptal olurken sefer iptalleri bugün de devam etti. 

Türk Hava Yolları iç ve dış hatlarda bugün  yapacağı 181 ,Pegasus Hava Yolları'nın 63, Onur Hava Yolları' ise 3 seferi  iptal etti. Ä°ptal olmayan seferler ise uzun süreli gecikmeler yaÅŸanıyor.

Yeni yılın ilk gününde Atatürk Havalimanı'nda karla mücadeleye devam edildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 dakika kapanan havalimanı apronu açılıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, kar küreme araçları biriken karı apronda iş makinaları ile temizlerken uçaklara anti-icing olarak adlandırılan buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma işlemi gerçekleştiriliyor.

Yoğun çalışma ile yer hizmetleri şirketleri ve havayolları operasyonlarını aksama olmaması için faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor

RÖTARLARA YOLCU TEPKİSİ

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle uçuşların saatlerce rötar yapması yolcuları mağdur etti. Türk Hava Yolları'nın İstanbul- Frankfurt uçuşu için bekleyen yolcular yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini söyleyerek 'rezalet' diye bağırarak masalara vurdular. Şaban Yılmaz isimli yolcu seferin iptal olması üzerine THY'den 2 bin 50 TL vererek bilet aldığını fakat hala uçamadığını ve yetkililerin tenezzül edip buraya gelmediğini belirterek dava açacağını söyledi. Yolculardan Yavuz Sultan Selim ise yetkililere ulaşmak için aramalar yaptıklarını fakat telefonların yüzlerine kapatıldığını belirtti.

Selim, "Bize uçak yok deniyor. Uçak sürekli rötar yaptı. Saat 05.25'e ertelendi, sonra 6'ya, daha sonra 08.30'a. Borsa gibi izliyoruz ekranlardan. Belli değil ne zaman gideceğimiz" dedi.

Yetkililerin tatilde olmasından dolayı ulaşamadıklarını aktaran Esra Somuncu ise, "Tatilde olan yetkililere sesleniyorum. Lütfen buraya gelin sorunu çözün. Biz bu uçağa para verdik. Paramızla rezil oluyoruz. Dünyanın parasını verdik. Hala gidemiyoruz. 24 saat oldu, biz burada perişan olduk. Olay Messi'ye sponsor olmak değil, uçakta kebap vermek değil. Olay müşterinizi memnun etmektir. Siz müşterinizi memnun edemiyorsunuz" diye konuştu.

Dün geceyi havalimanında geçirdiklerini aktaran Somuncu, 24 saattir terminalde olduğunu, buz gibi yerlerde yattıklarını dile getirdi. İmza topladığını belirten Esra Somuncu, THY'yi dava edeceğini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.