Sosyal Medya

Dünya

Merkel: Mülteciler Almanya için bir şans

Başbakan Angela Merkel, çok sayıda insanın Almanya'ya gelmesinin belirli bir karşılığı olduğunu ancak, mültecilerin ülkeleri için bir şans oluşturduğunu söyledi.



Almanya BaÅŸbakanı Merkem mülteciler için, "Åžuna inanıyorum: EÄŸer hakkıyla anlaşılırsa, bugünün en zorlu vazifesi, çok sayıdaki bu insanların ülkeye entegrasyonunu saÄŸlamak ve onları hoÅŸ karşılamak, yarın için bir ÅŸanstır"ifadelerini kullandı.

"Bunun bize zaman, güç ve parasal maliyeti olacak" diyen Merkel, özellikle Almanya'da sürekli kalacak olan mültecilerin uyumuna dikkat çekti. Merkel, "Ancak, baÅŸarılı olmuÅŸ bir entegrasyondan ülkeler ekonomik ve toplumsal olarak kazançlı çıkar" diye konuÅŸtu.

'MÜLTECİ SAYISINI AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Almanya'nın işçi göçünde yaÅŸanan hatalardan tecrübe edindiÄŸini vurgulayan Merkel, "Bizim deÄŸerlerimiz, geleneklerimiz, hukukumuz, dilimiz, yasalarımız, karşılıklı saygıya dayalı toplumsal yaÅŸamımız için önkoÅŸul oluÅŸturmaktadır. Bu burada yaÅŸamak isteyen herkes için geçerlidir" dedi.

Mülteci sorununu Almanya, Avrupa ve uluslararası düzeyde çözmek için uÄŸraÅŸtıklarını kaydeden Merkel, göç nedenlerini ortadan kaldırmak, Avrupa sınırlarını daha iyi kontrol etmek ve ülkeye gelen mültecilerin sayısını azaltmak için çaba harcadıklarına vurgu yaptı.
Almanya'nın mültecilerle ilgili yaşadığı süreci "çaba isteyen bir süreç" olarak nitelendiren Merkel, "Başaracağız, çünkü Almanya güçlü bir ülke" sözleriyle Alman halkına umut verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.