Sosyal Medya

Dünya

Rusya, Pkk'ya kucak açmaya hazırlanıyor

Rusya, Türkiye ile 1997'de imzaladığı adli yardımlaşma ve suçluların iadesi konularını düzenleyen anlaşmadan tek taraflı olarak çekildi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Rusya ile Türkiye arasında 1997’den beri yürürlükte olan iki ülke arasında adli yardımlaÅŸma ve suçluların iadesi konularını düzenleyen anlaÅŸmadan Rusya’nın çekildiÄŸine dair kararı çarÅŸamba günü imzaladı.

BaÅŸbakan Medvedev, 22 Aralık tarihinde DışiÅŸleri Bakanlığı, Federal BaÅŸsavcılık ve SoruÅŸturma Komitesi ile mutabık kalınarak iptal yönünde karar aldıklarını belirterek onay için Putin’e yollamıştı. Putin onaydan sonra kararın Türk tarafına bildirilmesi için dışiÅŸleri bakanlığına talimat verdi. AnlaÅŸma vatandaÅŸlık, ticaret ve cezai konularda yardımlaÅŸmayı ve suçluların iadesini düzenliyordu. Bu anlaÅŸmaya dayanarak iki ülke arasında yıllardır çok sayıda adli suçlu karşılıklı olarak iade edilmiÅŸti. 

Uçak kriziyle Türkiye'ye gayri-resmi savaç açan Putin yönetimi Türkiye'de suç işleyen kişilerin sığınma yeri olacak gibi görünüyor. Putin'in bu hareketi,Pkk'nın Rusya'da yeni kamplar kurmasının önünü açacağı düşünülüyor.

Anlaşmanın Demirtaş'ın Rusya ziyaretinden sonra yürürlülükten kaldırılması ise dikkat çekici olarak tanımlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.