Sosyal Medya

Güncel

Eker: Sur'un yarısı temizlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır Sur'un yüzde 50'sinin temizlendiğini söyledi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Sur'un yüzde 50'si temizlendi. HDP, Kürtlerin ölümü ve öldürülmesi üzerine siyaset yapıyor" dedi

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sabah'tan Zübeyde Yalçın'a Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki mahallelerin yüzde 50'sinin teröristlerden temizlendiÄŸini ve buraların güvenli hale geldiÄŸini söyledi. Sur ilçesindeki iki iÅŸlek caddede operasyonların baÅŸarılı olduÄŸunu ve esnafın kendilerinden buralardaki sokaÄŸa çıkma yasağının kaldırılmasını istediÄŸini belirten Eker, "Caddelerin açılması hem esnaf hem de vatandaÅŸların maÄŸduriyetini giderdi" dedi. 

HADDÄ°NÄ° AÅžAN PROVOKASYON 

Özerklik ilanının haddini aÅŸan ve çirkin bir provokasyon olduÄŸunun altını çizen Eker, ÅŸunları söyledi: "Kürtlere eziyet etme üzerine siyaset yapıyorlar. Kürtlerin ölümü, öldürülmesi üzerine politika geliÅŸtiriyorlar. HDP'nin, TürkiyelileÅŸme çabasında samimi olmadığı ortaya çıktı. Kürtler çaÄŸrılarına cevap vermiyor." 

SUR'DAKÄ° YASAKLAR 

Diyarbakır ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada ise Sur'daki 15 mahalleden 6'sında operasyonların devam ettiÄŸi belirtilerek şöyle denildi: "VatandaÅŸlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.