Sosyal Medya

Güncel

Darp edilen öğrenciler ODTÜ saldırısını anlattı

Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleşen saldırının detayları netleşiyor.



ODTÃœ’de namaz kıldıktan sonra çıkışta çivili sopalarla darp edilen Ã¶ÄŸrenciler, o anları STAR’a anlattı. Kalabalık bir grup tarafından önce sözlü, sonra fiziksel saldırıya uÄŸradıklarını belirten öğrenciler, mescitten çıkarken saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Olay anını tüm detaylarıyla anlatan öğrenciler, “ODTÃœ’de Marksist öğrenciler resmen egemenliÄŸini ilan etmiÅŸ durumda. Okul yönetimi ve yetkililer bu öğrencilerle ilgili hiçbir yasal iÅŸlem yapmıyor. Bizi mescidin önünde sıkıştırarak dakikalarca sopalarla dövdüler. Rektör, olay üzerine okulun giriÅŸ kapısına gelen çevik kuvvet polislerini içeri almadı” diye konuÅŸtu.

MESCİT KÜÇÜK

A.T. isimli öğrenci şöyle konuÅŸtu: ODTÃœ içerisindeki mescitler çok küçük ve fakültelere uzak. ODTÃœ’nün hazırlık kısmında mescit dolu olduÄŸundan namazını mescit dışında kılmak zorunda kalanlar vardı. ArkadaÅŸlar basket sahasının orada namaz kılarken, Marksist öğrenciler ‘burada namaz kılamazsınız, burası okul medrese deÄŸil’ tehditleriyle oradakilerin üzerine yürüdü.  Saldırıya maruz kalan arkadaÅŸlarımız kütüphanenin mescidine geldiler. Marksist öğrenciler, buradaki mescidin de önüne gelerek beklemeye baÅŸladı.  Olayı telefonumla kamerayla çekmeye çalışınca 15 kiÅŸi üzerime saldırıp, dakikalarca darp etti. Kalabalık oldukları için karşılık veremedim. Videoyu silmek için telefonumu zorla alıp kayıtları sildiler.

NAMAZ KUYRUÄžU

E.F. isimli bir diÄŸer öğrenci ise olayı ÅŸu sözlerle anlattı: “Her öğle arasında mescit doluyor, kuyruklar oluÅŸuyor. Öğrenciler, derslerden geri kalmamak için basket sahasında namaz kılmak zorunda kalıyor. Ben de oradaydım. Saldırganlar, namaz kılarken geldiler ve ‘burada niye namaz kılıyorsunuz, burası eÄŸitim kurumu, gidin yurtta kılın’ ÅŸeklinde sözlü tacizde bulundular. Bir arkadaşımızın seccadesini almaya çalıştılar. Tek olanı görünce özellikle saldırıyorlar. Basketbol sahasındaki tacizin ardından mescidin önüne gelip toplandılar. Sopalarla saldırdılar.”

PROVOKATÖRLER

F.M. isimli öğrenci de olay hakkında şöyle konuÅŸtu: ODTÃœ’de görev yapan bir araÅŸtırma görevlisi var. Mescide provokasyon amaçlı geldi, niyeti kavga çıkarmaktı AkÅŸam namazı için geldiÄŸini söyleyip 2 rekat namaz kılınca bu kiÅŸinin art niyetli olduÄŸunu anladık.

KILIÇDAROĞLU TERÖRİSTLERİ SAVUNMUŞTU

ODTÃœ’de yaÅŸananlar ortadayken CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, saldırgan öğrencilere sahip çıkan açıklamalar yaptı. KılıçdaroÄŸlu yaÅŸananların provokasyon olduÄŸunu savunarak, “ Baskı kurmaya çalışıyorlar. ‘Namaz kılan öğrencilere saldırıldı’ deniyor.  2 bin kiÅŸilik camii var. 4 yıl önce de mescidi büyüttüler. Yıllardır namaz kılınıyor orada. Neden ÅŸimdi saldırı? Provokasyonlar yapılıyor. Gencecik çocuklarımız istismar ediliyor.Hemen ardından rektörler suçlanıyor, üniversite suçlanıyor. Hiç kimse saldırıya uÄŸramamıştır ancak provokasyon kurulmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.