Sosyal Medya

Güncel

Yollar mültecilere mezar oldu

Suriye'de yaklaşık 5 yıldır devam eden iç savaşın ardından milyonlarca insan mülteci oldu. 2015 yılında yeni bir hayat kurmak için yola çıkan 5 bin 231 mülteci hayatını kaybetti.



Korkunç bilanço BM'nin raporlarına da yansıdı. Suriye'de Esed rejimi ile muhalifler arasında devam eden iç savaş, mülteci konusunu dünyanın gündemine taşıdı.

KARA VE DENÄ°Z ÃœZERÄ°NDEN

Savaştan kaçarak hayatlarını kurtarmak isteyen binlerce mülteci, gerek deniz gerekse kara yoluyla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştı. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin yüzde 50'sini Suriyeliler oluştururken, bu rakamı yüzde 21 ile Afgan mülteciler takip ediyor.

1 MÄ°LYONU AB'YE ULAÅžTI

Tüm tehlikelere rağmen 1 milyonun üzerinde insan Avrupa ülkelerine ulaşmayı başardı. Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) hazırladığı rapora göre 2015 yılında umuda yolculuğa çıkan mültecilerden 5 bin 231 kişi yaşamını yitirdi. IOM'a göre 2015'te Güneydoğu Asya'da 736, Amerika-Meksika sınırında 244, Avrupa'da 139, Orta Amerika'da ise 30 mülteci hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.